Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 17:21

Φιλόδοξο πρόγραμμα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ

Γράφτηκε από τον
Φιλόδοξο πρόγραμμα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ

 

Με σύνθημα "ΙΟΝΙΑΝ, εδώ… μένεις", ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ με έδρα τη Ζάκυνθο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το φιλόδοξο νέο πρόγραμμά του.

 

Περιλαμβάνει 22 εσωτερικές παραγωγές, με δελτία ειδήσεων και εκπομπές για την πολιτική επικαιρότητα, τον αθλητισμό, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την υγεία, τις νέες τεχνολογίες, τα άτομα με αναπηρία, τον κινηματογράφο κ.λπ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στα Ιόνια και τη Ζάκυνθο, όπως επίσης εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΟΝΙΑΝ Σπύρος Καμπιώτης παρατήρησε ότι «η ψηφιακή εποχή ήταν μια πρόκληση και σε αυτό το κάλεσμα το ΙΟΝΙΑΝ άνοιξε τα φτερά του». Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων: «Η εξέλιξη για μας είναι μονόδρομος. Θεωρώ ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για όλους. Το ΙΟΝΙΑΝ επενδύει σε ανθρώπους και τεχνολογία. Η μικρή μας ομάδα παράγει τεράστιο έργο. Είμαστε ένα, είμαστε ομάδα. Και μόνο οι ομάδες κερδίζουν μάχες. Πιστέψτε μας και στηρίξτε μας».

Ο Σπύρος Χειμαριός, ο πρωτεργάτης της ιδιωτικής και ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Ζάκυνθο (με τον σταθμό ΕΡΖ - Ελεύθερη Ραδιοφωνία Ζακύνθου), φανερά συγκινημένος επεσήμανε: «Σήμερα το ΙΟΝΙΑΝ έχει ανέβει ψηλά, έχει πάει μπροστά τεχνολογικά. Ξεκινήσαμε το ραδιόφωνο από χόμπι. Είμαι πολύ υπερήφανος που το έργο αυτό δεν πήγε χαμένο».

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου, προέτρεψε τα στελέχη του ΙΟΝΙΑΝ «να υπηρετούν την αλήθεια, να συνεχίσουν να είναι φως». Σημείωσε πως «όσο τα μέσα ενημέρωσης είναι αντικειμενικά, τόσο η δημοκρατία υπηρετείται με πιστότητα».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος μίλησε για  «το κακό παράδειγμα του τριγώνου της διαπλοκής μέσων επικοινωνίας - πολιτικού προσωπικού και των εργολάβων δημοσίων έργων», επισημαίνοντας ότι «και αυτό έχει θύμα τη δημοκρατία». Εξήρε τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία και την αλήθεια, και τόνισε: «Θα είμαστε αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια του ΙΟΝΙΑΝ. Μπορεί να λειτουργήσει και ως πρεσβευτής της επτανησιακής πολιτιστικής προσωπικότητας, της επτανησιακής ψυχής στους αιθέρες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος επεσήμανε ότι μέσα ενημέρωσης όπως το ΙΟΝΙΑΝ ενισχύουν τη δημοκρατία στον τόπο μας, ενδυναμώνουν τη συνοχή στην Περιφέρειά μας».

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς παρατήρησε ότι «οι Ζακυνθινοί έχουν κλείσει τα κρατικά, τα αθηναϊκά κανάλια, και βλέπουν το ΙΟΝΙΑΝ».

Ο Νίκος Παπαουλάκης, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επεσήμανε ότι «η ψηφιακή εποχή ανοίγει δρόμους για νέες επενδύσεις».

Ο Γιώργος Μαθιός, διευθύνων σύμβουλος Digea, παρατήρησε ότι «η ψηφιακή πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για περισσότερα κανάλια, ποιότητα και ένταξη στην ομάδα των ενεργών, των ψηφιακών μέσων».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα, οι αντιπεριφερειάρχες Αγγελική Παπαδάτου και Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, η καθηγήτρια από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Αδαμαντία Καμπιώτη, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ζακύνθου Δημήτρης Γαργαλέας και Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, της ΕΑΣ Ζακύνθου Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου Χρήστος Ξένος,  ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης και εκπρόσωπος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου.

Ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συνετός διάβασε μήνυμα του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου. 

 

Την παρουσίαση έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος.


NEWSLETTER