Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 12:57

Καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία Καλαμάτας και Σπάρτης

Γράφτηκε από την

 

Σε μείωση των Στρατολογικών Γραφείων -από 57 που λειτουργούν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, σε 18 Περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες- προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς, θα υπάρξει σοβαρή εξοικονόμηση πόρων που θα φτάνει σε ποσοστό ως και 90%.

Φιλοδοξία του υπουργού Αμυνας Ευ. Βενιζέλου είναι να έχει υλοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα έως το τέλος του 2011. Ο σκοπός είναι η δημιουργία πολυδύναμων ψηφιοποιημένων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία).

Οι νέες στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται και από τα ΚΕΠ.

Χάρη στο νέο σύστημα θα αποδεσμευτούν περίπου 50 αξιωματικοί που θα χρησιμοποιηθούν για να στελεχώσουν θέσεις στρατιωτικών νομικών συμβούλων.

Οσον αφορά δε τη μείωση του κόστους, το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, όταν μέχρι σήμερα τα 57 Στρατολογικά Γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου με περίπου 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

 


NEWSLETTER