Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 16:03

550 “μαθητές” στο Σχολείο Τουρισμού

550 “μαθητές” στο Σχολείο Τουρισμού

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στο διήμερο 1ο Σχολείο Τουρισμού που χθες και σήμερα συγκέντρωσε στην Καλαμάτα  περισσότερα από 550 άτομα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να πουν «δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους», διώχνοντας κόσμο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την περασμένη εβδομάδα έφταναν τις 430, ενώ οι αρχικές φιλοδοξίες των διοργανωτών (του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας) ήταν για μόλις 150 άτομα.
Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης οδήγησε ήδη στον προγραμματισμό και του 2ου Σχολείου Τουρισμού, τον Φεβρουάριο.
Το Σχολείο Τουρισμού είναι ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον τουριστικό και τον επισιτιστικό τομέα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της ποιότητας των υπηρεσιών. Αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες ληρθαν από όλη σχεδόν την Ελλάδα (το Λουτράκι, την Κόρινθο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σπάρτη), ενώ μια ιδιωτική σχολή από την Αθήνα έφερε συνολικά περίπου 100 άτομα.
Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου ανήκουν στο δυναμικό της Costa Navarino, ενώ το "Elite City Resort" προσφέρει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του για τα σεμινάρια. Στη διάρκεια του Σχολείου Τουρισμού οι συμμετέχοντες περνούν από 25 ώρες εκπαίδευσης σχετικά με ό,τι περιλαμβάνει η εργασία σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και ό,τι αφορά το χώρο της εστίασης. Στο τέλος θα πάρουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Χορηγοί είναι διάφορες τοπικές επιχειρήσεις που δίνουν τα προϊόντα τους για τις ανάγκες των σεμιναρίων.

Ν.Κ.