Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 18:09

Εκδήλωση για τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα με εισιτήριο… 25 ευρώ

Την προοπτική της δημιουργίας στην Καλαμάτα «ευρωπαϊκής διαστημικής πύλης» για στρατοσφαιρικό τουρισμό -και όχι μόνο- θα παρουσιάσει ο Μεσσήνιος επιστήμονας Περικλής Παπαδόπουλος σε εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 1 το μεσημέρι, από το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού (ΚΟΕ).

Η γενική είσοδος στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΚΟΕ, τιμάται 25 ευρώ, ενώ 150 ευρώ κοστίζει η πρόσκληση με την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί, εκτός από την εκδήλωση, να παρακολουθήσει και τη συνέντευξη Τύπου αλλά και να μετάσχει στο γεύμα που θα ακολουθήσει.
Στην εν λόγω εκδήλωση, στον συνεδριακό χώρο «Δαΐς» στον Παράδεισο Αμαρουσίου, με θέμα «Εμπορευματοποίηση του Διαστήματος. Ζήσε στην Ελλάδα - Δούλεψε Παγκόσμια», ο συμπατριώτης μας καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός θα τιμηθεί με τον «Χρυσούν στέφανον Οικουμενικού Ελληνισμού».
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Π. Παπαδόπουλο, στην οποία -όπως αναφέρεται- θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
Η εκδήλωση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού, απευθύνεται «σε όλους όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν για την εξέλιξη... το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας», αλλά και «στον επιχειρηματικό κόσμο που θέλει να ενημερωθεί για την προοπτική των επενδύσεων, καθώς οι τομείς δραστηριοποίησης είναι πάρα πολλοί» - όπως «διαστημικά ταξίδια, διαστημικός τουρισμός, συντόμευση μεταφορών, μικροδορυφόροι, βιομηχανικές εφαρμογές, συλλογή ηλιακής ενέργειας, παρασκευή φαρμάκων, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία, έρευνα κ.λπ.».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή των δραστηριοτήτων του Κέντρου και τα μηνύματα του προέδρου Σταύρου Πανουσόπουλου και του επιστημονικού επόπτη Αθανάσιου Αγγελόπουλου.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η χώρα μας θα έχει πάρα πολλά οφέλη από τη δημιουργία διαστημικής πύλης στη Καλαμάτα, όπως προσέλκυση μεγάλων επενδυτών από όλο τον κόσμο, καθώς οι τομείς δραστηριοποίησης είναι πάρα πολλοί, αλλά και προσέλκυση τουριστών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι θα παραμείνουν στη χώρα για ένα διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών προκειμένου να προετοιμαστούν για το ταξίδι. Η παραμονή αυτή θα αποφέρει τεράστια κέρδη καθώς αξιοποιείται τουριστικά όχι μόνο η περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και οι γύρω περιοχές».