Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 10:30

Δολιοφθορά σε κτήματα αγκινάρας

Δολιοφθορά σε κτήματα αγκινάρας

Δολιοφθορά σε κτήματα αγκινάρας, πάνω από 25 στρέμματα, στην περιοχή της Μικρομάνης, προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς, καθώς η ζημιά είναι μεγάλη και καταγράφεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά σε περισσότερα κτήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι άγνωστοι έκαψαν τις αγκινάρες με ισχυρό ζιζανιοκτόνο, το πιθανότερο με Ραουντάπ, το οποίο δε χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια και προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά.
Εχουν "χτυπηθεί" τρία κτήματα, κάτι παραπάνω από 25 στρέμματα. Την πρώτη φορά, πρόπερσι, "χτυπήθηκε" ένα κτήμα και πέρσι, δεύτερη φορά, δύο κτήματα.
«Φαίνεται να είναι άνθρωπος που γνωρίζει, καθώς με το συγκεκριμένο φάρμακο, πιθανότατα το Ραουντάπ, καταστρέφονται οι αγκινάρες», μας είπε οργισμένος ο Χάρης Αντωνόπουλος, ένας από τους τρεις παραγωγούς που "χτυπήθηκαν". Σημείωσε πως η ζημιά είναι μεγάλη, καθώς «πρέπει να φυτέψω καινούργιες αγκινάρες και θα χάσω δύο χρονιές» και επεσήμανε με απογοήτευση: «Με τι καρδιά να φυτέψω; Και αν με ξαναβρεί το κακό;».
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος καταδίκασε το γεγονός, επιβεβαίωσε ότι η καταστροφή είναι μεγάλη και μας ενημέρωσε πως «πρέπει να σταλούν δείγματα στο αρμόδιο φυτοπαθολογικό εργαστήριο για να βρεθεί με τι φάρμακο έχει γίνει η ζημιά».
Γ.Σ.