Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 18:36

Star στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών: Τριτοκοσμικές εικόνες και κραυγές απελπισίας

Star στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών: Τριτοκοσμικές εικόνες και κραυγές απελπισίας

«Σε αποθήκη ψυχών έχει μετατραπεί το Κέντρο Φυσικής-Ιατρικής Αποκατάστασης στα Φιλιατρά. Κραυγές απελπισίας από ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο». Αυτό αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star το οποίο προκάλεσε αίσθηση πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Τριάντα ψυχές που δεν νιώθουν ούτε τις μύγες που περπατούν πάνω τους την ώρα που τρώνε. Ανθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έχουν αποθηκευτεί, με όλη την σημασία της λέξης, στο παρατημένο από όλους Κέντρο Φυσικής-Ιατρικής Αποκατάστασης στα Φιλιατρά.
Μόλις 8 υπάλληλοι για όλες τις βάρδιες. Τρεις γυναίκες την ώρα του ρεπορτάζ για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Οι συνθήκες διαβίωσης, το λιγότερο, τραγικές. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας είναι απελπιστικές. Οπως μπορείτε να δείτε, πάνω στα κρεβάτια των ασθενών κοιμούνται γάτες, ενώ μύγες υπάρχουν παντού.
Ολες οι τουαλέτες σύμφωνα με την καθαρίστρια είναι βουλωμένες και δεν υπάρχουν καζανάκια.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ώρα του ρεπορτάζ ένας από τους τρόφιμους του κέντρου κλείδωσε το συνεργείο του Star μέσα στην πτέρυγα.
Κινδυνεύουμε φωνάζουν οι μόλις 4 υπάλληλοι της βάρδιας, καθώς κάποιοι από τους νοσηλευόμενους είναι επιθετικοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι ακόμη και την ώρα που τους μιλάμε.
Την ώρα του φαγητού τα πράγματα χειροτερεύουν. Σε έναν μικρό χώρο ανάμεσα σε γάτες που περπατούν ανάμεσα στα πόδια τους οι τρόφιμοι, όσοι μπορούν να φάνε μόνοι τους προσπαθούν να ξεχωρίσουν το φτωχικό φαγητό τους από τις εκατοντάδες μύγες που βρίσκονται σχεδόν παντού.
Εικόνες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση. Τρόφιμοι και προσωπικό το μόνο που παίρνουν ως απάντηση στα προβλήματά τους είναι κάντε υπομονή τα πράγματα θα αλλάξουν».