Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 08:30

Το eleftheriaonline.gr πρώτο στο Facebook

Γράφτηκε από την

Πρώτη εφημερίδα στο Facebook αναδεικνύεται και το Νοέμβριο η "Ελευθερία" σύμφωνα με τη νέα μέτρηση που δημοσιεύει το reforme.gr (Research for Media). Με περισσότερα από 55.000 likes κατακτά με διαφορά την κορυφή στη λίστα με τις δημοφιλέστερες περιφερειακές εφημερίδες της χώρας στο Facebook.

Την ίδια στιγμή η "Ελευθερία" καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στις μετρήσεις του reforme.gr τόσο στις τάσεις επισκεψιμότητας όσο και στα υπόλοιπα social media (Twitter, YouTube, Google+). Με στόχο να αποτελέσει το αγαπημένο μέσο ενημέρωσης των πολιτών και στη νέα ψηφιακή εποχή, η “Ελευθερία” επενδύει συστηματικά στις νέες τεχνολογίες κατακτώντας όλο και μεγαλύτερο κοινό στο Διαδίκτυο.

Στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσελκύει στη σελίδα της ένα κοινό της τάξης των 55.263 ατόμων, επίδοση που την φέρνει πρώτη μεταξύ των περιφερειακών εφημερίδων, αλλά και ανάμεσα στα κορυφαία μέσα στο σύνολο της χώρας. Στην δεύτερη θέση της κατάταξης ακολουθεί η "Δημοκρατική" της Ρόδου με 22.484 likes, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η "Ροδιακή" με 21.951 likes. Τέταρτη είναι η εφημερίδα το "Θάρρος" της Καλαμάτας με 18.364 likes και πέμπτη η "Πατρίς" Πύργου με 15.905 likes.

(Πίνακας Facebook)



To eleftheriaonline.gr, η διαδικτυακή παρουσία της "Ελευθερίας", φιλοξενώντας ένα πλούσιο περιεχόμενο, με έμφαση στο πρωτογενές ρεπορτάζ και στην τοπική ενημέρωση, αλλά και με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της επικαιρότητας στην Ελλάδα και στον κόσμο, κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αποκτά ένα όλο και μεγαλύτερο πιστό κοινό. Στην μέτρηση του reforme.gr για τις τάσεις επισκεψιμότητας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το alexa.com, η "Ελευθερία" είναι τέταρτη ανάμεσα στις περιφερειακές εφημερίδες καταλαμβάνοντας την 618η θέση στο σύνολο των sites στην Ελλάδα.

(Πίνακας Alexa)



Μια ανάσα από την κορυφή βρίσκεται η "Ελευθερία" και στο Twitter! Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που χαρακτηρίζεται ως το πλέον ενημερωτικό, με ένα δυναμικό και υψηλής μόρφωσης κοινό, η "Ελευθερία" διατηρεί έναν λογαριασμό με 2.181 Followers, που τη φέρνει στη δεύτερη θέση της μέτρησης του reforme.gr. Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα "Χανιώτικα Νέα" με 2.850 followers και στην τρίτη η "Δημοκρατική" της Ρόδου με 1.912 followers. Στην τέταρτη το "Θάρρος" της Καλαμάτας με 1.713 followers, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο "Παρατηρητής" της Κομοτηνής με 1.659 followers.


(Πίνακας Twitter)



Η "Ελευθερία" αναδεικνύεται πρώτη και στη μέτρηση του reforme.gr σχετικά με τις δημοφιλέστερες σελίδες στο Google+, ενώ καταλαμβάνει μια από τις πρώτες πέντε θέσεις των τοπικών εφημερίδων όλης της χώρας στο άλλο κοινωνικό δίκτυο της Google, "http://reforme.gr/2014/12/02/952-local-newspapers-youtube-december/" στο YouTube. 

(Πίνακας Google+) - (Πίνακας YouTube)



Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση που δείχνετε στην "Ελευθερία" τόσο στον διαδικτυακό της τόπο όσο και στα social media και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση και στο Διαδίκτυο.