Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:58

Αγωνιστική Κίνηση ΟΤΑ Μεσσηνίας: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Γράφτηκε από την

Η επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ, τρόικας, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ, ΛΑΟΣ, δυναμώνει. Τσακίζουν ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις στις συντάξεις‚ την παιδεία‚ την υγεία, τη λαϊκή περιουσία.
Εχουν ένα στόχο: να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος του λαού. Γι αυτό χρειάζονται «φτηνούς» εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, γι αυτό χρησιμοποιούν σαν απαραίτητο εργαλείο τις ελαστικές μορφές εργασίας, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τα τετράωρα κ.α.
Το ΠΑΜΕ οργανώνει την πάλη του για να μην είναι το μέλλον της εργατικής τάξης η καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, για να είναι η δουλειά δικαίωμα κι όχι περιστασιακή ανάγκη, ρουσφέτι και ομηρία.
Στο δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά έχουν μπει εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν μπει και οι εργαζόμενοι του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας που έχουν να πληρωθούν άλλοι 4 και  άλλοι 2 μήνες το υπερβολικό ποσό των 360 ευρώ περίπου το μήνα! Από την πρώτη στιγμή η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Μεσσηνίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Δεν είναι οι μόνοι που είναι απλήρωτοι (εργαζόμενοι που κάνουν πρακτικοί, καθαρίστριες) αλλά και άλλες ελαστικές μορφές εργασίας που καθυστερούν να πληρωθούν.
Στον αγώνα αυτό η στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, όπως και των δημοτικών και περιφερειαρχών αρχών τους είναι υποκριτική και παραπλανητική.
Συμπαρατάσσονται με την λογική της Δημοτικής αρχής που λέει εφόσον δεν έρχονται λεφτά από τη Κυβέρνηση πρέπει να κάνουν υπομονή και να μην διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Στηρίζουν τους νόμους του ΠΑΣΟΚ σήμερα (νόμο Ραγκούση), της ΝΔ παλιότερα (ΠΔ Παυλόπουλου) ως αναγκαίους για να μπει μια τάξη και να υπάρξει αξιοκρατία όπως λένε.
Απορρίπτουν σε όλους τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για εγγραφή όλων των συμβασιούχων στα πρωτοβάθμια σωματεία με πλήρη δικαιώματα.
Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τους απολύει, εφαρμόζοντας την «νομιμότητα», γιατί δήθεν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και προσλαμβάνει άλλους στη θέση τους με τις ίδιες σχέσεις εργασίας.
Καταγγέλλουμε την επίθεση του προϊστάμενου καθαριότητας Γιάννη Παπαδόπουλου που ανέλαβε το ρόλο του Δήμαρχου και απειλούσε τους συναδέλφους ότι θα τους απολύσει, θα τους κόψει τα μεροκάματα, και έκανε επίθεση στο μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, και εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Κίνησης Φωτόπουλο Ηλία, επειδή συμπαραστεκόταν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με τετράωρες συμβάσεις. Την ίδια τραμπούκικη επίθεση δέχτηκε ο παραπάνω συνάδελφος την επόμενη μέρα από τον επιστάτη καθαριότητας Γεώργιο Μάλαμα μπροστά στους συναδέλφους μας αλλά και τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Καμβυσίδη με απειλές για την σωματική του ακεραιότητα. Τους απαντάμε πως δεν μασάμε από απειλές και θα εντείνουμε την πάλη μας. Καλούμε τους συναδέλφους να μην τρομοκρατούνται από τους υπηρέτες της εργοδοσίας και να συνεχίσουν ακόμα πιο μαζικά τον αγώνα τους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από τη συνεχή ανασφάλεια. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δικός μας γιατί αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους. Μακριά από τους εργατοπατέρες που παζαρεύουν τι θα χάσουμε, που αποδέχονται την λογική «των πάγιων & διαρκών αναγκών» «της μοριοδότησης» κ.λ.π
Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαίος αγώνας όλων των εργαζόμενων για:
Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.

Αγωνιστική Κίνηση ΟΤΑ Μεσσηνίας


NEWSLETTER