Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 08:35

Κλειστός ο Μυστράς για τους τουρίστες κρουαζιερόπλοιου!

Γράφτηκε από τον
Κλειστός ο Μυστράς για τους τουρίστες κρουαζιερόπλοιου!

Τουρίστες από το "Costa Neoromantica" έκαναν 1,5 - 2 ώρες δρόμο από την Καλαμάτα για να επισκεφθούν το Μυστρά, σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του χιονιού, αλλά βρήκαν τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό... γιατί είχε συμπληρωθεί το ωράριο των υπαλλήλων.


Το γεγονός αυτό μας κατήγγειλαν οδηγοί ταξί της Καλαμάτας, οι οποίοι έζησαν από κοντά την απογοήτευση και την αγανάκτηση των ξένων επισκεπτών, από μια κατάσταση που δυσφημεί τον τόπο μας.
«Ηταν δύσκολο το ταξίδι προς το Μυστρά, είχε πέτρες, χιόνια και σταλακτίτες στις άκρες του δρόμου στον Ταΰγετο», μας είπε χαρακτηριστικά μια οδηγός ταξί από την Καλαμάτα και σημείωσε: «Φτάσαμε εκεί στις 3.10 το απόγευμα, και ο φύλακας μας είπε ότι ο χώρος είχε κλείσει στις 3, καθώς μέχρι τότε είναι το ωράριο των εργαζομένων. Τους παρακαλέσαμε και τους εξηγήσαμε πως πρόκειται για τουρίστες από το κρουαζιερόπλοιο, τους είπαμε και για το ταξίδι που κάναμε από την Καλαμάτα, αλλά μας αρνήθηκαν για διάφορους λόγους».


Η επαγγελματίας βεβαίωσε πως οι ξένοι επισκέπτες δυσανασχέτησαν και έμειναν με την απορία που δεν κατάφεραν να δουν ένα τόσο σημαντικό μνημείο, μετά από ένα τέτοιο ταξίδι. «Οταν βλέπουν και ξέρουν πως έχει κρουαζιερόπλοιο και γνωρίζουν τις δυσκολίες του ταξιδιού στον Ταΰγετο, θα πρέπει να μένουν κάποια ώρα παραπάνω, αν θέλουμε την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε η οδηγός ταξί της Καλαμάτας.
Γ.Σ.


NEWSLETTER