Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 15:40

Με αλυσίδες στον Ταΰγετο - Χιονίζει μέσα στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Με αλυσίδες στον Ταΰγετο - Χιονίζει μέσα στην Τρίπολη

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο, λόγω του χιονιού.

Εξάλλου, σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία στους δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει με χιονοπτώσεις την κεντρική Πελοπόννησο, από σήμερα το απόγευμα.

Από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης επισημαίνεται ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για να έχουν αλάτι όλα τα χωριά, ενώ θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο η τηλεφωνική γραμμή 2713.600.407, στην οποία θα απευθύνονται οι πολίτες για τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την κακοκαιρία, ώστε να λάβουν βοήθεια.

Η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν να τις τοποθετήσουν. Επίσης, να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα εκχιονιστικά μηχανήματα, να μην τα προσπερνούν, να κινούνται δεξιά και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κινούμενοι στον αυτοκινητόδρομο μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1025.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER