Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 07:45

Οι καταστηματάρχες ζητούν συγγνώμη - Ο πρόεδρος της ΚΑΚ επιμένει: Αποκλείονται από την Αγορά οι ανάπηροι

Γράφτηκε από τον
Οι καταστηματάρχες ζητούν συγγνώμη - Ο πρόεδρος της ΚΑΚ επιμένει: Αποκλείονται από την Αγορά οι ανάπηροι

Ενώ οι καταστηματάρχες ζητούν συγγνώμη για τον αποκλεισμό των αναπήρων από τα καταστήματά τους, ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (ΚΑΚ) Γιάννης Αδαμόπουλος δεν βγάζει τις μπάρες από τις ράμπες επειδή θα ανεβαίνουν μηχανές.

Για να εξυπηρετούνται οι ανάπηροι και οι μητέρες με καροτσάκια θα πρέπει οι καταστηματάρχες που έχουν κλειδιά, να αφαιρούν τις μπάρες και να τις ξανατοποθετούν πάλι. Ολα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΚ συμβαίνουν επειδή καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία και είναι αδύνατη η αστυνόμευση των διαδρόμων, με συνέπεια να παρασυρθεί ηλικιωμένος από μηχανάκι την ώρα που ψώνιζε στην αγορά. Ετσι οι ανάπηροι αποκλείονται από την Αγορά μέχρι να αστυνομευθούν και πάλι οι διάδρομοι.

Οι καταστηματάρχες ζητούν συγγνώμη από τους ανάπηρους

Συγγνώμη ζητούν από τον ανάπηρο συμπολίτη μας Βασίλη Δουράλα, που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, καταστηματάρχες της Αγοράς που επικοινώνησαν μαζί μας.
Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της "Ε" με τίτλο "Εκλεισαν τις μπάρες αναπήρων στην Αγορά" και τη διαμαρτυρία του Β. Δουράλα, αναγνώρισαν ότι «έχει δίκιο ο ανάπηρος συμπολίτης μας». Παρατήρησαν ότι «παρά τα εμπόδια, τις μπάρες που έβαλαν, τα μηχανάκια περνούν και ανεβαίνουν στους χώρους της Αγοράς». Κι επέκριναν τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τις προηγούμενες πως «κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί με το σωστό τρόπο για την ΚΑΚ».
Επικρίνοντας τη Δ.Α. και τη διοίκηση της ΚΑΚ, σημείωσαν ότι «δεν έχουν τρόπο να χειριστούν τα θέματα της Αγοράς. Δεν έχουν ενδιαφερθεί ούτε για το πάρκινγκ που είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, ούτε για να μειώσουν τα ενοίκια. Από το 1986 που ξεκίνησε η ΚΑΚ, έχουν μείνει τα μισά μαγαζιά. Μόνο τα ενοίκια θέλουν να παίρνουν».
Γ.Σ.


NEWSLETTER