Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 15:25

Διάκριση Μεσσήνιας σε διαγωνισμό μαγειρικής

Διάκριση Μεσσήνιας σε διαγωνισμό μαγειρικής

Διάκριση στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Detrop 2015, στη Θεσσαλονίκη, απέσπασε η σπουδάστρια Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ "Ορίζων" Αναστασία - Δήμητρα Φασουλή.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΙΕΚ διευκρινίζει ότι η σπουδάστρια έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στον εν λόγω διαγωνισμό -και συγκεκριμένα στην κατηγορία Best Chef Student of the year preparation of a main dish Grand Prix, «από τις πιο δύσκολες που μπορεί να διαγωνιστεί ένας chef, μιας και ο διαγωνιζόμενος δεν γνωρίζει μέχρι τελευταίας στιγμής τα υλικά παρασκευής, ώστε να μπορέσει να έχει προετοιμαστεί αναλόγως», όπως σημειώνεται.

Την αποστολή του ΙΕΚ "Ορίζων" αποτελούσαν ο Πάρης Κωστόπουλος διευθυντής Κουζίνας του ΕΚ "Ορίζων", ο Κωνσταντίνος Βενυχάκης καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης της σχολής, η διαγωνιζόμενη Αναστασία - Δήμητρα Φασουλή και η βοηθός Διονυσία Ψώνη, μαθήτρια επίσης στη Σχολή Μαγειρικής του 1ου έτους.

 

Στον διαγωνισμό μετείχαν εκπρόσωποι από χώρες όπως η Νότιος Κορέα, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Τουρκία, η Μάλτα, η Κροατία, το Ουζμπεκιστάν, η Λετονία, η Σερβία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος κ.ά.