Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 19:48

Αδιαφορούν για τις διαμαρτυρίες των αναπήρων για τις μπάρες στην Αγορά

Αδιαφορούν για τις διαμαρτυρίες των αναπήρων για τις μπάρες στην Αγορά

Συνεχίζει να κωφεύει η δημοτική αρχή Καλαμάτας στις φωνές διαμαρτυρίας που ξεσήκωσε η απόφαση να μπουν μπάρες στις ράμπες πρόσβασης αναπήρων στην Κεντρική Αγορά της πόλης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Μεσσηνίας Δημήτρης Σπυρόπουλος μιλώντας χθες στην "Ε" είπε ότι κανένας, ούτε ο δήμαρχος Παν. Νίκας αλλά ούτε και ο πρόεδρος της ΚΑΚ Γ. Αδαμόπουλος επικοινώνησαν ποτέ μαζί τους. 

Εν τω μεταξύ την Κυριακή στην Τρίπολη έγινε γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ (ΠΟΜΑμεΑ) Πελοποννήσου, όπου συζητήθηκε αυτή η παράνομη, όπως τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος, ενέργεια. Σύσσωμη η γενική συνέλευση αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Νίκος Καραλής καταδίκασαν την απόφαση του ΔΣ της ΚΑΚ. 

Ο πρόεδρος των ΑμεΑ στη Μεσσηνία θεωρεί ότι από τη στιγμή που έχει γίνει δελτίο Τύπου από το σύλλογό τους και μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση από τον πανελλήνιο σύλλογο αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, "αν κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι για μια συνάντηση, θα έπρεπε να είναι από τη μεριά του δήμου, κι όχι να πάμε εμείς ψάχνοντας". Και προσθέτει πως ο σύλλογος "έπρεπε να δείξει την αντίδρασή του σε όλη αυτή την ενέργεια, η οποία έγινε από την πλευρά της ΚΑΚ και του προέδρου της. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έπρεπε να μας καλέσει και να μας εξηγήσει για ποιο λόγο προέβησαν σε αυτή τη διαδικασία, αυτός έπρεπε να ήταν κάποιος εκπρόσωπος του δήμου ή της ΚΑΚ". 

Ο Δημ. Σπυρόπουλος χθες πέρασε όπως είπε και μια βόλτα από την αγορά να δει αν έχουν αφαιρεθεί οι μπάρες. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι "σε κάποια σημεία τις έχουν βγάλει, σε κάποια σημεία τις έχουν ανοίξει και σε κάποια σημεία είναι τοποθετημένες όπως πριν -δεν έχει γίνει πλήρης αφαίρεση για να μπορεί να μπαίνει ο καθένας σε ένα δημόσιο χώρο οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Στην αγορά, μπορεί να πηγαίνει μόνο ένας που μπορεί να περπατάει, ένας που δεν μπορεί να περπατήσει και είναι στο καρότσι ή μια γυναίκα με το μωρό της στο καρότσι υπόκειται σε αποκλεισμό και αυτό είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτο". Μάλιστα όπως λέει "αυτό που είπα στην Τρίπολη ήταν πως δεν γίνεται η Καλαμάτα αυτή τη στιγμή να διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και να παίρνονται από εκπροσώπους του δήμου αποφάσεις οι οποίες είναι τελείως παράνομες. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακούγεται αυτό για μια πόλη που διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα και να υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν κατά αυτό τον τρόπο". 

Κλείνοντας ο πρόεδρος των ΑμεΑ στη Μεσσηνία δεν έκρυψε το θυμό του γιατί όπως είπε "υποτίθεται πως όταν πρόκειται να πάρουν κάποιοι αποφάσεις για τα ΑμεΑ, τα ΑμεΑ καλούνται να πουν την άποψή τους -εμείς δεν κληθήκαμε πουθενά".

Ν.Κ.