Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 08:08

600 “μαθητές” στο 2ο Σχολείο Τουρισμού

600 “μαθητές” στο 2ο Σχολείο Τουρισμού

Θα ξεπεράσει τις 600 συμμετοχές το 2ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα, το οποίο θα διαρκέσει 3 μέρες και ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα, στο «Elite City Resort». Οι διοργανωτές, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, έδωσαν χθες συνέντευξη.

Παρόντες ήταν επίσης η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino Ελενα Γκίκα και ο αναπληρωτής διευθυντής του «Elite» Νίκος Μαλαπέτσας.
Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Κώστας Ανδριανόπουλος τόνισε πως η επιτυχία του 1ου Σχολείου Τουρισμού τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε πιεστική την ανάγκη για να γίνει το 2ο πολύ σύντομα. Είπε επίσης ότι οι συμμετοχές φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις 600, κάνοντας την Καλαμάτα το επίκεντρο της Πελοποννήσου για 3 μέρες, και μάλιστα σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο. Μέχρι τώρα, συμμετοχή έχουν δηλώσει άτομα από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Μύκονο και το Γαλαξίδι, καθώς επίσης ιδιωτικές σχολές τουρισμού από την Αθήνα. Βέβαια, οι περισσότερες συμμετοχές είναι από τη Μεσσηνία. Ο Κ. Ανδριανόπουλος είπε ακόμα ότι η επιτυχία του 1ου Σχολείου Τουρισμού ήταν τόσο μεγάλη, που ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θέλει να αγκαλιάσει τη διοργάνωση - ενώ αντίστοιχο σεμινάριο θα γίνει και στην Αλεξανδρούπολη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ανδρέας Ζαγάκος, αφού σημείωσε ότι το πρόγραμμα του σεμιναρίου και οι εισηγητές θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, μίλησε για τις θεματικές ενότητες: Θα υπάρχουν θέματα μάρκετινγκ, συμβουλές για μια εργασιακή συνέντευξη και τη σύνταξη βιογραφικού, για το πόσο σημαντική είναι η εικόνα μιας επιχείρησης, για την εστίαση την εποχή της κρίσης, καθώς επίσης για τις αρχές κοστολόγησης σε μια επιχείρηση εστίασης, αλλά και το πώς ο καθένας μπορεί να γίνει ο πρεσβευτής του τόπου του. Σημείωσε επίσης πως οι συνεργασίες με άλλους φορείς, ντόπιους παραγωγούς και τυποποιητές, έδωσαν μια παραπάνω ώθηση σε αυτό το εγχείρημα.
Η Ελενα Γκίκα τόνισε πως η ανταπόκριση των Μεσσήνιων σημαίνει ότι οι άνθρωποι του τουρισμού και οι επαγγελματίες ζητούν την τουριστική εκπαίδευση και θέλουν να αποτελούν μέρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Είπε ακόμη πως ο στόχος είναι να υπάρχει συνέχεια και να καθιερωθεί το Σχολείο Τουρισμού, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των ανθρώπων του κλάδου και δίνοντας κάθε φορά νέα τροφή. Τόνισε τέλος ότι η Costa Navarino θα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια.
Ο Νίκος Μαλαπέτσας είπε ότι το «Elite City Resort» είναι πάντα πρόθυμο να βοηθήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και κάθε διοργάνωση που στοχεύει στην προβολή του τουρισμού. Σχολίασε ακόμη ότι το Σχολείο Τουρισμού πάει να γίνει θεσμός και ήδη θα πρέπει να ετοιμάζονται για το 3ο.
Ν.Κ.