Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 15:13

Κλείνει το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, παραμένει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσει το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Κλείνει το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, παραμένει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσει το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Κλείνει το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, παραμένει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσει το ΚΕΕΜ Σπάρτης. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνος" για τον "Καλλικράτη" στο Στρατό Ξηράς. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφέρεται: "«Καλλικράτης» και στον Στρατό Ξηράς! Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για τα εξής Κέντρα Εκπαίδευσης:

Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.

Υγειονομικού στην Αρτα.

Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.

625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.

Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.

557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.

Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!

 

 

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων δεκαεπτά μικρότερων Κέντρων Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια μετά το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για μικρότερα Κέντρα, όπως στη Ρεντίνα, στο Μάλεμε Χανίων, στο Κιλκίς, στη Νιγρίτα, στη Λεπτή Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στην Καβησσό Εβρου, στη Ροδόπολη Σερρών, καθώς και εκείνα στη νησιωτική Ελλάδα που λειτουργούν περιοδικά, όπως: Μύρινας Λήμνου, Λέσβου, Καρδάμυλων Χίου, Καρλοβασίου Σάμου, Κω και Ρόδου. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί η τύχη των μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη και Υλικού Πολέμου στη Λαμία"


NEWSLETTER