Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου, τα μέλη Μάριος Μούντανος και Κώστας Ζάννης, καθώς και η αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρα Θεοδωρακοπούλου, μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας της Επιτροπής. Επίσης αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις τους, μεταξύ των οποίων είναι να μην κόβει ο ΔΕΔΔΗΕ το ρεύμα στους άνεργους. Απαιτούν λοιπόν επίδομα ανεργίας έως 80% του βασικού μισθού και σε αυτοαπασχολούμενους, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς. Κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, παράλληλα με την κατάργηση όλων των νόμων που ακύρωσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Ασφάλιση όλων των ανέργων χωρίς περιορισμό ενσήμων. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται σαν συντάξιμος χρόνος και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους. Δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Επίσης, αναφέρθηκαν στην ομόφωνη απόφαση του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ για δωρεάν παροχή νερού στους άνεργους και ζήτησαν να απαλλάσσονται και από τα δημοτικά τέλη.
Ακόμη ζητούν δωρεάν πρόσβαση στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων, καθώς και το πάγωμα κάθε είδους δανειακών υποχρεώσεων. Ακόμη την απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και επιδότηση ενοικίου. Ενώ ζητούν ενόψει Πάσχα και την καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ.
Τέλος, για να ανοίξουν θέσεις εργασίες ζητούν από τους δήμους της Μεσσηνίας να γίνουν αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα.
Ν.Κ.