Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 21:11

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων στη Μεσσήνη

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων στη Μεσσήνη

Εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, στο πλαίσιο της επίδοσης των αριθμών στους συμμετέχοντες στον 10ο Μαραθώνιο Μεσσήνης, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Την εκδήλωση, υπεύθυνη για την οποία ήταν η Χριστίνα Αθανασοπούλου, διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, με σκοπό οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο, αλλά και οι επισκέπτες, να γνωρίσουν και να γευτούν υψηλής διατροφικής ποιότητας και αξίας προϊόντα του τόπου μας.

Στην έκθεση γευσιγνωσίας, στην οποία μετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας με τη συμβολή επιχειρηματιών και τυποποιητών από τη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή του δήμου, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να γευτεί ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις όπως, τοπικά τυριά (σφέλα, γραβιέρα), το γνωστό για την ποιότητά του μεσσηνιακό ελαιόλαδο, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, το παραδοσιακό παστό από χοιρινό κρέας, λαλάγγια, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής και χωριάτικο ψωμί, γλυκά, παστέλι και  τοπικά κρασιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασαν τις δράσεις τους η Ακαδημία του ΓΠΣ Πάμισος, ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης και ο Θεατρικός Ομιλος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Η Οδύσσεια», ενώ από την πλευρά της η ΚΕΑΔΗΜ παρουσίασε τις δικές της δράσεις, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία, σε μικρά και μεγάλα παιδιά, να παίξουν το διαδραστικό παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Planet Book”.

Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, ο σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», που συμμετείχε για να στηρίξει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, παρουσίασε την πρωτοβουλία αυτή, με στόχο να συμβάλει ο καθένας στο έργο του τοπικού παραρτήματος Μεσσηνίας των Παιδικών Χωριών SOS.

Ο δήμαρχος Γεώργιος Τσώνης δήλωσε ότι ο δήμος θα στηρίξει μελλοντικά παρόμοιες εκδηλώσεις με στόχο να προβληθούν οι επιχειρηματίες και τυποποιητές της πόλης της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής.