Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 19:15

Οι πυροσβέστες Αργολίδας Κορινθίας στη συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Γράφτηκε από την

Παρουσίαση χρονοδιαγράμματος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για την εργασιακή εξέλιξη των εποχικών πυροσβεστών Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης και τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από όλη την Ελλάδα (30 Πρόεδροι) είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 με σκοπό να τους ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και προσδιορίζει την εξέλιξη των εργασιακών τους σχέσεων. Η διάταξη νόμου αυτή τακτοποιεί 3400 εποχικούς πυροσβέστες από τους συνολικά 5387 που εργάζονταν. Η υπόλοιποι 2000 θα συνεχίσουν να εργάζονται  ως συμβασιούχοι.

Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γρηγόρης Τασούλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.

Ο κ. Όθωνας τόνισε ότι αυτή η αυτή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί μόνο ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα που αφορά την αποκατάσταση μιας εργασιακής ασφάλειας για τους εποχικούς πυροσβέστες και τις οικογένειές τους, υλοποιώντας τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Ενδυναμώνει παράλληλα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, διευκολύνοντας την αξιοποίηση ενός έμπειρου δυναμικού στην καταστολή, αλλά και την πρόληψη των πυρκαγιών.                                                                                             Ο κ. Υφυπουργός ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τον σχεδιασμό και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της αναγκαίας σχετικής απόφασης διαταγής για την πρόσληψη, και για την αντιπυρική περίοδο του 2011 των 5.387 εποχικών πυροσβεστών, για ένα εξάμηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.
Παράλληλα, προκηρύσσονται εντός του Μαΐου, κατ’εκτίμηση το πρώτο 15ήμερο, οι 4.000 θέσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Iουνίου.

Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν προφανώς αρκετά πριν την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011. Από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες και 1/1/2012 αναλαμβάνουν υπηρεσία ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός και το κατ’εκτίμηση χρονοδιάγραμμα, αυτή την πολιτική απόφαση θα υλοποιήσουμε, πάντα προσπαθώντας να μη χάσουμε καθόλου χρόνο και φυσικά με πνεύμα γόνιμης συνεργασίας μαζί σας».

Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Όθωνας ευχαρίστησε εκ μέρους του Υπουργού κου Χρήστου Παπουτσή και όλων των εμπλεκομένων την ΠΟΣΠΥΔ και όλους τους παρευρισκομένους για τη συμβολή τους στην εξέλιξη και ευτυχή κατάληξη της κοινής αυτής προσπάθειας και αυτή με τη σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία για την δικαίωση του πάγιου αιτήματός τους, που σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, γίνεται πραγματικότητα.
Στις 31-3-2011 η διάταξη νόμου δημοσιεύτηκε στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.



Με τιμή
για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Γεώργιος Σοφός
Ο γραμματέας: Θεόδωρος Σεραφείμ


NEWSLETTER