Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 15:58

Η Γιάλοβα στον αστερισμό της ανάπτυξης

Αν και ο βροχερός καιρός δεν ήταν σύμμαχος για αρκετές μέρες, το έργο ανάπλασης στην παραλία της Γιάλοβας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. 

Τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος της παραλίας και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πλακόστρωτο, σύμφωνα με την μελέτη, προβλέποντας φυσικά και πεζοδρόμιο.

Αφαιρέθηκαν τα κιόσκια και στη θέση τους θα μπουν ομπρέλες, όπως ορίζει ο νόμος. Το κόστος της συνολικής ανάπλασης ορίζεται στο ποσό των 200.000 ευρώ περίπου. 

Αναμφισβήτητα η Γιάλοβα τα τελευταία χρόνια εκτόξευσε τη δυναμική  της με τα ωραία μαγαζιά όλων των ειδών και γούστων, ικανοποιώντας ξένους και Ελληνες επισκέπτες. Η Costa Navarino έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Γιάλοβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ενα στοιχείο που θα μπορούσε να συμπληρώσει κανείς, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σε πολλά σκάφη να δέσουν στο μόλο, ένεκα των αβαθών νερών. Πλήθος σκαφών αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν από τη Γιάλοβα, αλλά δεν δένουν. Επίσης και οι λάντζες, οι οποίες εκτελούν δρομολόγια στον όρμο, θα μπορούσαν να σταματούν και οι επισκέπτες να κάνουν την βόλτα τους. 

Ενας πλωτός όρμος θα έδινε τη δυνατότητα αυτή και θα συμπληρωνόταν το παζλ. Με λίγα λεφτά αλλάζουν τα δεδομένα επί τα βελτίω. Η καλύτερη λύση βέβαια θα ήταν η επέκταση του υπάρχοντος μόλου με ίδια υλικά κατασκευής, ογκόλιθους, πλακόστρωτα κ.λπ. Αλλά μέχρι να θεωρηθεί απαραίτητη η επέκταση, η ναυτική τεχνολογία σού δίνει τη λύση. 

Δήμαρχε, Δημήτρη Καφαντάρη, μαζί με όλα και αυτό!

Τάκης Αλεξάκης