Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 20:08

Καθαρισμό του Αρι ζητεί ο πρόεδρος της Μικρομάνης

Καθαρισμό του Αρι ζητεί ο πρόεδρος της Μικρομάνης

Να καθαριστεί ο ποταμός Αρις και στα όρια της Μικρομάνης, ζητεί ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χάρης Κουτσουρόπουλος, με έγγραφό του προς το Δήμο Καλαμάτας.

Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του που το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί στα όρια του χωριού του από την υφιστάμενη δεύτερη εργολαβία καθαρισμού, επισημαίνει πως «παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του αναδόχου της ανωτέρω εργολαβίας, πληροφορήθηκα έκπληκτος ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ο εν λόγω καθαρισμός». Σημειώνει με ανησυχία ότι «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ευρύτερη περιοχή της Μικρομάνης από πλημμύρες τη χειμερινή περίοδο και πυρκαγιές τους θερινούς μήνες».

Να υπενθυμίσουμε ότι με την εργολαβία της β’ φάσης καθαρισμού του Αρι, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, καθαρίστηκαν η Λιγδού, από το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ έως τις εκβολές του Παμίσου και η γράνα Μουτελάκη, ενώ τώρα ολοκληρώνεται ο καθαρισμός στα τελευταία 1.350 μέτρα του Αρι, στις εκβολές του, στη Διασπορά.

Γ.Σ.