Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 17:44

"Αναστήθηκε" η αγορά της Καλαμάτας τη Μεγάλη Εβδομάδα, λένε οι έμποροι (φωτογραφίες)

"Αναστήθηκε" η αγορά της Καλαμάτας τη Μεγάλη Εβδομάδα, λένε οι έμποροι (φωτογραφίες)

Κινήθηκε η αγορά της Καλαμάτας το Πάσχα, αν και η δουλειά δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι μιλώντας στην "Ε" τονίζουν πως τις τελευταίες εβδομάδες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν υπήρχε κίνηση.

Ομως το Πάσχα οι επισκέπτες και η καλή ψυχολογία του κόσμου ανέβασε την αγορά. Καλύτερα κινήθηκαν τα πασχαλινά και οικιακά δώρα, καθώς και οι λαμπάδες. Λιγότερο καλά πήγαν τα παπούτσια, ακόμα και τα παιδικά, γιατί ο καιρός όπως λένε οι έμποροι, δεν βοήθησε.

Η Αγγελική Ζήρα από το κατάστημα "Happy Feet" λέει ότι η αγορά στα παπούτσια κινήθηκε υποτονικά. «Ο τζίρος ανέβηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά αν δεν γλυκάνει ο καιρός δεν θα ψωνίσει ο κόσμος καλοκαιρινά», σημειώνει. 

Η Ευαγγελία Φωτοπούλου από το κατάστημα "Mirada" λέει ότι «η κίνηση ήταν μειωμένη γιατί ο καιρός δεν ήταν για ανοιχτά παπούτσια, ευελπιστούμε όμως ότι θα ξεκινήσει από δω και πέρα» και προσθέτει πως «βοηθάνε και τα κρουαζιερόπλοια».

Ο Παναγιώτης Τζανετέας από το κατάστημα "Formino" σημειώνει ότι περίμεναν κάτι καλύτερο για το Πάσχα, αλλά ο καιρός δεν ευνόησε για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παπούτσια. Αισιοδοξεί πάντως ότι «θα είναι μια καλή σεζόν» και προσθέτει πως «οι καταναλωτές επιλέγουν το καλό ελληνικό παπούτσι στη σωστή τιμή». 

Η Μαρία Αντωνοπούλου από τα καλλυντικά "Πατίστας" λέει πως Μ. Δευτέρα που άνοιξαν «ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε τις πολύ καλές προσφορές και εκπτώσεις για να ψωνίσει αρώματα, κρέμες, μακιγιάζ κ.ά. Είμαστε ευχαριστημένοι».

Η Αντωνία Μπενέτου από το κατάστημα "Home design" λέει ότι η αγοραστική κίνηση «πήγε καλύτερα από πέρυσι, αλλά και από τις τελευταίες εβδομάδες που η αγορά είχε καθίσει». 

Η Βίκυ Γκότση από το κατάστημα "Φετίχ" σημειώνει πως η κίνηση το Πάσχα «ήταν ικανοποιητική παρόλο που έπεσε φέτος νωρίς. Βέβαια δεν έφυγαν τόσο τα κοσμήματα, όσο οι λαμπάδες και τα μαντίλια». 

Ο Γιώργος Περρωτής από το κατάστημα "Perrotis" παρατηρεί πως «είχε αυξημένη κίνηση τις τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα, που έφτιαξε ο καιρός και άλλαξε η ψυχολογία του κόσμου».

Η Εφη Σαραντοπούλου από το κατάστημα "Sotrek" δηλώνει πολύ ευχαριστημένη: «Ηταν καλύτερα και από πέρυσι και η κίνηση ανέβηκε πάρα πολύ από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, που ήρθαν στην πόλη οι επισκέπτες του Πάσχα». 

Η Λίτσα Κουκούτση από το κατάστημα "Επιλογές" είναι επίσης ευχαριστημένη με την κίνηση τις ημέρες του Πάσχα. «Πήγαμε καλά στα δικά μας είδη (πασχαλινά και οικιακά δώρα και λαμπάδες), και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που ήρθε κόσμος στην Καλαμάτα για το Πάσχα». 

Ο Νίκος Καλαμουδάκος από το κατάστημα "Wild" λέει πως θα ήταν ευχαριστημένος αν είχε λίγο παραπάνω κίνηση, αφού «δυσαρεστημένος δεν λέω ότι είμαι αλλά για την εποχή δεν είχε την αγοραστική κίνηση που περιμέναμε».

Η Φωτεινή Κυριακοπούλου από το κατάστημα "Femmele" δεν είναι ικανοποιημένη και μάλιστα λέει πως «ήταν η χειρότερη χρονιά εδώ και 12 χρόνια, η αγορά έχει πατώσει».

Η Γεωργία Ψυχογιού από το κατάστημα "Lefko" λέει ότι ήταν καλύτερα από το προηγούμενο διάστημα, αλλά «ελπίζαμε σε κάτι παραπάνω». Και προσθέτει πως ο κόσμος «κοίταζε να διασκεδάσει και εκτός από κάποια δώρα δεν διέθεσε χρήματα για ψώνια».

Ο Μιχάλης Καούνης από το κατάστημα "Genesis" λέει πως «με την κρίση που υπάρχει στην αγορά είμαστε ευχαριστημένοι, αν και η κίνηση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη -θα μπορούσε όμως να ήταν και χειρότερη».

Η Εμμανουέλα Ψαρούλη από το κατάστημα "Emmanouela Atelier" λέει ότι «πήγε πάρα πολύ καλά το Πάσχα. Ο κόσμος είχε καλή ψυχολογία και βγήκε για να ψωνίσει». 

Η Κωνσταντίνα Κάτσαρη από το κατάστημα "Χ.Π. Σαραντόπουλος" λέει πως «σε σύγκριση με πέρυσι η αγορά κινήθηκε χαμηλότερα και από το αναμενόμενο».

Η Αντωνία Σαΐτη από το κατάστημα "Παιδικό Ονειρο" λέει ότι «θα μπορούσε να πάει καλύτερα», αλλά «η κίνηση δεν ήταν καλή γιατί λίγες ήταν οι μέρες που ο καιρός θύμισε άνοιξη». 

Η Ρούλα Ρέββα από τα "Galerie de Beaute Ρέββας" λέει ότι πήγαν καλά το Πάσχα, αν και «αγόραζαν συγκρατημένα και όχι με τον ενθουσιασμό άλλων χρόνων».

Η Γεωργία Μαρκοπούλου από το "Ελξη accessories" παρατηρεί ότι «η δουλειά αυξήθηκε, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα», ωστόσο «η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική για Πάσχα». 

Η Στέλλα Χρονοπούλου από το κατάστημα "Azzaro" λέει ότι «η κίνηση ήταν υποτονική γιατί και ο καιρός δεν είναι για ανοιχτά παπούτσια, αλλά και ο κόσμος είναι σφιγμένος με τα λεφτά». 

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος από το κατάστημα "Giovanni Berto Lucci" χαρακτηρίζει την κίνηση του Πάσχα μέτρια και λέει: «Κάτι καλύτερο από το προηγούμενο διάστημα έγινε, αλλά δεν ήταν η αναμενόμενη κίνηση για Πάσχα».