Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 14:02

Ο Στρατός Ξηράς γιόρτασε τον προστάτη του Αγιο Γεώργιο (φωτογραφίες)

Ο Στρατός Ξηράς γιόρτασε τον προστάτη του Αγιο Γεώργιο (φωτογραφίες)

Τον Αγιο Γεώργιο, προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού), γιόρτασε χθες το 9ο Σύνταγμα Πεζικού "Γιαννιτσά", στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την καθιερωμένη δοξολογία και ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του οπλισμού και στο στίβο μάχης του Συντάγματος ακολούθησε επίδειξη κατάληψης υψώματος: Μια ομάδα πεζικού, προπομπός του τάγματος, εντοπίζει άντρες του εχθρού κρυμμένους στα δέντρα. Οι οπλίτες παίρνουν θέσεις μάχης και καταλαμβάνουν το ύψωμα όπου κρύβεται ο εχθρός, που παραδίδεται. Με το τέλος της άσκησης από τον ασύρματο ακούγεται το συνθηματικό "αετός", που είχε επιλεγεί για να σηματοδοτήσει το τέλος της "μάχης". 

Παρευρέθηκαν, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μεσσήνης Αριστομένης Αδαμόπουλος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Στεφάνι κατατέθηκε από τον διοικητή του στρατοπέδου, αντισυνταγματάρχη Ευάγγελο Ντίλιο. 

Ν.Κ.