Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 08:07

Aνάστατοι οι επαγγελματίες: Μπόχα στην αγορά από τον ψυκτικό θάλαμο

Γράφτηκε από την

Για μια ακόμη φορά απλησίαστη είναι η περιοχή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στο βόρειο τμήμα προς την πλευρά του ποταμού Νέδοντα, όπου βρίσκεται ο ψυκτικός θάλαμος υπολειμμάτων από τα ψαράδικα της αγοράς.

Οι επαγγελματίες είναι αγανακτισμένοι λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, ενώ η διοίκηση της ΚΑΚ επιρρίπτει ευθύνες στο εργολάβο από τον οποίο ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση απομάκρυνσης των υπολειμμάτων κι έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του, σύμφωνα με το διευθυντή της ΚΑΚ Δημήτρη Λαμπρόπουλο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου στην περιοχή, Κώστας Αγγελόπουλος περιγράφει πως το μαγαζί του είναι άδειο, χωρίς πελάτες τις τελευταίες ημέρες, επειδή όλοι του λένε ότι «βρωμάει ο τόπος». Οπως λέει ακόμα και σε ημέρες που λειτουργεί η λαϊκή, στη συγκεκριμένη περιοχή δε μπορεί να σταθεί άνθρωπος.

Αγανακτισμένος θυμίζει πως πέρυσι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε υποσχεθεί να απομακρυνθεί ο θάλαμος, ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει και φοβάται πως τώρα που καλοκαιριάζει και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, καθώς στάζουν αίματα από τα υπολείμματα και η δυσοσμία είναι ανυπόφορη.

Από τη μεριά της ΚΑΚ ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε πως μόλις ενημερώθηκε η διοίκηση σήμερα το πρωί, έγινε καθαρισμός από εργολάβο του δήμου κι επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία που έχει αναλάβει μέσω των καταστηματαρχών της ψαραγοράς να απομακρύνει τα υπολείμματα 2 φορές την εβδομάδα, αλλά όπως λέει δεν έχει κάνει καμία εργασία από τις 28 Απριλίου. Μάλιστα, σε βάρος του η ΚΑΚ κινείται και νομικά, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως μετά από συνενόηση με τον πρόεδρο, αποφασίστηκε να αποζημιωθεί όποιος επαγελατίας έχει πληγεί από τη συγκεριμένη κατάσταση.

Κ.Δ.