Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 22:25

Στα περσινά επίπεδα κίνηση και τιμές στα κρεοπωλεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πλούσιο και φέτος αναμένεται το πασχαλινό τραπέζι καθώς οι καταναλωτές δεν κάνουν… εκπτώσεις στις αγορές τους σύμφωνα με τους κρεοπώλες της Καλαμάτας. Οπως η αγοραστική κίνηση έτσι και οι τιμές κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, με το ντόπιο κατσικάκι και αρνάκι να πωλούνται γύρω στα 11 ευρώ το κιλό και γύρω στα 6 ευρώ οι τα έντερα και οι πατσές. Η κίνηση στα κρεοπωλεία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και το Μεγάλο Σάββατο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Δημήτρης Γαλανάκης έχει παρατηρήσει μια σχετική μείωση των παραγγελιών, εκτιμά όμως πως οι περισσότεροι θα κάνουν τις αγορές τους τις 2 τελευταίες ημέρες πριν το Πάσχα, ανάλογα με τους επισκέπτες που αναμένονται στην Καλαμάτα. Ρόλο λέει πως θα παίξει και ο καιρός, καθώς οι 2 - 3 τελευταίες ημέρες δεν προδιέθεταν τον καταναλωτή.
Ο Σταύρος Διοβουνιώτης λέει χαρακτηριστικά: "Η κίνηση χαμογελάει κι ευχαριστούμε τους συντοπίτες μας γι΄αυτό. Οι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για το σουβλισμένο αρνί και το έτοιμο για ψήσιμο κοκορέτσι, τα οποία δε χρεώνονται περισσότερο από την τιμή ανά κιλό αγοράς".
Ο Φώτης Μουτεβελής θεωρεί πως είναι πολύ ικανοποιητική η κίνηση στο κρεοπωλείο του και όπως λέει οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περσινές.
Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος βλέπει την κίνηση αρκετά ικανοποιητική στα κρεοπωλεία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και όπως λέει χαρακτηριστικά "ο κόσμος δεν τσιγκουνεύεται το φαγητό. Η κρίση είναι κρίση, αλλά όχι να κόψουμε και το φαΐ. Δεν είμαστε τέτοιος λαός εμείς".
Η Βασιλική Κατσίρα - Μάλαμα παρατηρεί πως μέχρι στιγμής κυλάει πάρα πολύ καλά η αγοραστική κίνηση και γίνονται πολλές παραγγελίες, ενώ πιστεύει πως το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Μεγάλη ζήτηση παρατηρεί και στο έτοιμο για ψήσιμο κοκορέτσι το οποίο έχει τη δυνατότητα να διαθέτει. Πάντως, σχολιάζει πως αν και τώρα η κίνηση είναι ικανοποιητική, τον προηγούμενο μήνα ήταν αρκετά μειωμένη, καθώς ο κόσμος γενικά έχει δυσκολευτεί αρκετά, με συνέπεια τα κρεοπωλεία να δουλεύουν ικανοποιητικά μόνο στις γιορτές, όπως Πάσχα, Χριστούγεννα και Τσικνοπέμπτη.
Ο Γιώργος Κουκουβίνος βλέπει ικανοποιητική την κίνηση της αγοράς και σχολιάζει χαρακτηριστικά πως "η φτώχεια θέλει καλοπέραση", καθώς παρατηρεί πως δεν έχουν μειωθεί οι ποσότητες που αγοράζει ο κόσμος.
Ο Κώστας Χριστόπουλος παρατηρεί πως η αγοραστική κίνηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σχολιάζει πως "ο κόσμος φέτος μάλλον θα φάει καλύτερα".
Ο Νίκος Μπατάγιας βλέπει πως πωλούνται οι ίδιες ποσότητες με την προηγούμενη χρονιά, αλλά πιστεύει πως μετά το Μεγάλο Σάββατο -οπότε θα μπορούν να υπολογιστούν οι ποσότητες που πωλήθηκαν- θα μπορεί να γίνει σύγκριση με την περυσινή χρονιά.


NEWSLETTER