Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 14:56

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων

Γράφτηκε από την

Στα 125 χρόνια από την πρωτομαγιά στο Σικάγο η εργατική τάξη κατάκτησε τεράστια πείρα, κατάκτησε δικαιώματα για βελτίωση της ζωής της, μέσα από τη δημιουργία συνδικάτων και την οργάνωσή της. Παρά την τρομοκρατία των δυνάμεων του κεφαλαίου, τις φυλακίσεις, τις εκτελέσεις, τίποτα δεν κατάφερε να σταματήσει την ταξική πάλη.
Σήμερα το κεφάλαιο με τους οργανισμούς του, ΔΝΤ, Ε.Ε., την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΛΑΟΣ και άλλους συνεταίρους αξιοποιούν τη δική τους καπιταλιστική κρίση για να κατακρεουργήσουν την εργατική τάξη, για το κέρδος με φτηνούς, φτωχότερους εργάτες.
Γι’ αυτό καταργούν  Συλλογικές συμβάσεις, ωράρια, επιδόματα, δώρα, μειώνουν μισθούς, συντάξεις,  αυξάνουν όρια συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποιούν την Παιδεία, υγεία, οξύνουν την ανεργία και την εξαθλίωση.
Αυτό το σύστημα είναι σάπιο, εμπόδιο στην πρόοδο, γι’ αυτό είναι καθήκον της εργατιάς, του λαού  να το ανατρέψει. Γι’ αυτό, καμιά εμπιστοσύνη, απεγκλωβισμός από το κεφάλαιο, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΛΑΟΣ κ.τ.λ.
Να διώξουμε τους συμβιβασμένους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς από τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.τ.λ.)
Σύνθημά μας: κανένας έξω από το συνδικάτο, είναι η ελπίδα μας, συμμετοχή στην ζωή και τη δράση, ανυπακοή όταν η εργοδοσία καταργεί τη Συλλογική σύμβαση, τα ωράρια κ.τ.λ.
Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος σε λαϊκή συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, κάνει αποτελεσματικό τον αγώνα μας, κόντρα στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο. 
Σήμερα που υπάρχει όλος ο πλούτος για να ζούμε καλά, μπαίνει το ζήτημα οργάνωσης την κοινωνίας σε λαϊκή βάση, με τη κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων