Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 16:01

Συγκέντρωση στήριξης της διαπραγμάτευσης απόψε και στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση στήριξης της διαπραγμάτευσης απόψε και στην Καλαμάτα

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας, να αποφασίζει για το μέλλον του».

Αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει πρωτοβουλία πολιτών σε σελίδα της στο Facebook -την οποία προωθούν με αναρτήσεις, στις δικές τους σελίδες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- και με την οποία απευθύνεται πρόσκληση στη συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα» συνεχίζει η ανακοίνωση, παρατηρώντας ταυτόχρονα:

«Ηδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει. Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας».