Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 15:17

Αποδοχή δωρεάς ακινήτου Μαρίνας Αριδά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ολοκληρώθηκε η αποδοχή της δωρεάς του ακινήτου Μαρίνας Αριδά, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Πρόκειται για τη γνωστή βιλίτσα που βρίσκεται στην καρδιά της Κυπαρισσίας, κοντά στην κεντρική πλατεία.

«Κινούμαστε προσεκτικά και συντονισμένα, ώστε από τη μια να εκπληρώσουμε τους όρους της διαθήκης και από την άλλη να διασφαλίζουμε στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό το συμφέρον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος, διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η δωρήτρια Μαρίνα Αριδά όριζε στην από 7/5/2010 ιδιόγραφη διαθήκη της «να περιέλθει το σπίτι μου που μένω και βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και Ζαδέ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».  

Πρόκειται για τη δωρεά οικοπέδου έκτασης 288 τ.μ. με οικία ισόγειο 64,04 τ.μ., 1ου ορόφου 132,90 τ.μ. και υπερώων 56,80 τ.μ., στο  κεντρικότερο σημείο της Κυπαρισσίας.  

Με βάση τα ανωτέρω, το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας δρομολόγησε όλες εκείνες τις ενέργειες, σύμφωνα και με τη βούληση της θανούσης - δωρήτριας Μαρίνας χήρας Αναστασίου Αριδά, έτσι ώστε το ακίνητο να περιέλθει στην κυριότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και στη συνέχεια να πωληθεί μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αποδοχή και μεταγραφή του ακινήτου και τώρα  η αρμόδια 5μελής επιτροπή που έχει προκύψει με απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας θα αναλάβει να δρομολογήσει τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Στην 5μελή επιτροπή εκτός από τρία υπηρεσιακά στελέχη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας  συμμετέχουν -ως  εκτελεστές της διαθήκης- ο αδελφός της δωρήτριας Μ. Αριδά, Λουκάς Μαραγκός, συνταξιούχος, και ο Παναγιώτης Αγγελινάς, φαρμακοποιός, κάτοικοι Κυπαρισσίας.

Η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας βρίσκεται σε επαφή με τους δύο ανωτέρω εκτελεστές και όλοι μαζί συντονίζουν τις περαιτέρω ενέργειες με την υποστήριξη και των νομικών Χρήστου Αρχοντή και Παναγιώτη Τσίγγανου.