Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 15:52

Αναστολή της συζήτησης για ελεγχόμενη στάθμευση ζητούν οι επαγγελματίες της ΚΑΚ

Αναστολή της συζήτησης για ελεγχόμενη στάθμευση ζητούν οι επαγγελματίες της ΚΑΚ

Την άμεση παύση - αναστολή της συζήτησης για εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά, όπως εισάγεται προς ψήφιση, ζήτησε χθες από τη δημοτική αρχή με υπόμνημά του ο Σύλλογος Επαγγελματιών "Αγορά". 

Εξηγεί ότι την άμεση παύση - αναστολή την επιβάλλει η αναγκαιότητα συζήτησης και εξέτασης όλων των στοιχείων με ηρεμία και σε κλίμα συνεργασίας, όχι αντιπαραθέσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής, της διοίκησης της ΚΑΚ και των επαγγελματιών.

Ο σύλλογος ενημερώνει ότι «δεχόμαστε τις σφοδρές διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της Αγοράς στην υλοποίηση της πρότασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για ελεγχόμενη στάθμευση με κόστος 0,50 ευρώ, οι οποίοι διατυπώνουν τη ρητή και έντονη διαφωνία τους στην ανωτέρω απόφαση, έχουν δε εξ όσων γνωρίζουμε ήδη θέσει σε κίνηση νομικές διαδικασίες για την αναστολή κάθε τυχόν ενέργειας και την ανατροπή κάθε σχετικής απόφασης που μπορεί  να ληφθεί από την δημοτική αρχή».

Ο Σύλλογος "Αγορά" επιμένει ότι «ουδέποτε συμφωνήσαμε να εισαχθεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της οδού Σπάρτης και στο βόρειο χώρο στάθμευσης. Ουδέποτε συμφωνήσαμε στο μετρό όπως εισάγεται προς ψήφιση» και διευκρινίζει: «Τονίσαμε ότι χρήζει αντικείμενο συζήτησης ο τρόπος που θα καθιερωθεί, ο χώρος εισαγωγής του και το αντίτιμο, μέσα από διεξοδική συζήτηση και αφού ληφθούν οι επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων μας. Εμείς με την ιδιότητα του συλλόγου, είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης αυτού, καθώς τα νέα δεδομένα που κυριαρχούν στη χώρα μας επιβάλλουν νέα προσέγγιση».

Εκφράζει την πίστη πως «πρόκειται για μια εσπευσμένη, χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη και χωρίς οργάνωση, λύση, που σίγουρα θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει» - και προσθέτει: «Οι επαγγελματίες δε, τονίζουν το γεγονός ότι οι επισκέπτες θα παραμένουν στο βόρειο τμήμα της Αγοράς και δεν θα εισέρχονται ούτε θα διέρχονται μέσα από την αγορά, με προφανή επιζήμιο οικονομικό αντίκτυπο στα καταστήματα, ενώ θα ευνοηθούν μόνο όσα καταστήματα βρίσκονται πλησίον του βορείου τμήματος».

Ο Σύλλογος "Αγορά" επισημαίνει τις διαφωνίες και τις αντιδράσεις και ζητεί από τη δημοτική αρχή «να έλθει σε συζητήσεις προ εφαρμογής αποφάσεων, οι οποίες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις των επαγγελματιών της Αγοράς, αλλά που θα έχουν ληφθεί δυστυχώς χωρίς να ακουστούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι».

Κλείνοντας, παρατηρεί ότι «ο σύλλογός μας μπορεί να λειτουργήσει ως αρωγός στη δημιουργική συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών και της δημοτικής αρχής, των ανωτέρω αντίστοιχα λειτουργικών λύσεων και όποιων άλλων τυχόν προταθούν. Κοινός στόχος είναι και θα πρέπει να είναι η εύρεση και εφαρμογή λύσεων προς το συμφέρον των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ΚΑΚ και για την αποδοτικότερη λειτουργία της Αγοράς».