Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 15:43

Μεσσηνία: Ο πρόεδρος του Αρι χτύπησε δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με σοβαρή καταγγελία

Μεσσηνία: Ο πρόεδρος του Αρι χτύπησε δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με σοβαρή καταγγελία

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αρι και όχι μόνο, το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας, δημοτική υπάλληλος δέχθηκε επίθεση και χτυπήθηκε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Νάσιο.

Πέρα από τη μήνυση που κατέθεσε στην Αστυνομία, η υπάλληλος υπέβαλε αναφορά και καταγγελία στο δήμαρχο Καλαμάτας, η οποία διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως το αρμόδιο κρατικό όργανο για τον πειθαρχικό έλεγχο και την επιβολή ποινών στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης. Την υπόθεση πλέον ερευνούν η Δικαιοσύνη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Χθες για το θέμα συζήτησε και πήρε απόφαση, ο Σύλλογος των Προέδρων και Εκπροσώπων Ν. Μεσσηνίας. Στην απόφασή του που κοινοποίησε στο δήμαρχο Καλαμάτας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην ΚΕΔΕ και στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, επισημαίνει: 

«Σχετικά με την καταγγελία της δημοτικής υπαλλήλου της Δημοτικής Ενότητας Αριος του Δήμου Καλαμάτας και εφόσον είναι αληθής και ευσταθεί, περί αναφερόμενης κακομεταχείρισής της από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αριος, ο Σύλλογος των Προέδρων και Εκπροσώπων Ν. Μεσσηνίας θεωρεί ότι η πράξη είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, προσβάλλει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήττει βάναυσα το θεσμό του προέδρου και δεν αρμόζει σε αιρετούς τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ευελπιστούμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σύμφωνα με την καταγγελία της υπαλλήλου, για χειροδικία σε βάρος της από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αριος, την περασμένη Πέμπτη στις 3.30 το απόγευμα και ενώ ήταν στο γραφείο της και μιλούσε με συνάδελφό της στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας, ο πρόεδρος μπήκε στο γραφείο της και της ζητούσε να του πει με ποιον μιλάει. Αφού δεν πήρε την απάντηση που ήθελε, την χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο και την έβρισε με ακατανόμαστες φράσεις. Της φώναζε ότι τρελαίνεται όταν την βλέπει να μιλάει στο τηλέφωνο και αυτή συνεχίζει να το κάνει. Στη συνέχεια την απείλησε με χαρτοκόπτη ότι θα της χαράξει το πρόσωπο. Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τη βία που της ασκούσε, σε κατάσταση σοκ επικοινώνησε με τη συνάδελφό της από τη Δ.Ε. Θουρίας η οποία, στο μεταξύ, είχε ακούσει στο τηλέφωνο το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης και των απειλών, καθώς το τηλέφωνο είχε παραμείνει ανοιχτό.

Σύμφωνα, πάντα με την καταγγελία, όταν η συνάδελφός της την είδε με χτυπημένο το πρόσωπο και τους μώλωπες στα χέρια, πήγαν αρχικά στο Νοσοκομείο για εξέταση και πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε μήνυση.

Στην καταγγελία της η υπάλληλος επισημαίνει στο δήμαρχο ότι του είχε αναφέρει επανειλημμένα για τα επεισόδια που δημιουργεί καθημερινά ο πρόεδρος στην ίδια και σε άλλα πρόσωπα που δεν του αρέσουν και μπαίνουν στο γραφείο της, ενώ προσπαθεί να εργαστεί κάτω από τη συνεχή παρουσία του μεταξύ φωνασκιών, βρισιών, απειλών, προπηλακισμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων από μέρους του. Ενημερώνει, επίσης, το δήμαρχο ότι φοβάται πλέον να πάει στο γραφείο της και ζητεί λύση στο εργασιακό της πρόβλημα, ενώ ρωτάει με ποια ιδιότητα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ασκεί εξουσία στο γραφείο της Δ.Ε. Αριος.