Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 14:34

Αντιδράσεις στο Καλό Νερό για την αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας"

Γράφτηκε από τον
Αντιδράσεις στο Καλό Νερό για την αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Καλό Νερό για την αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από την παραλία του χωριού, καθώς οι επαγγελματίες της περιοχής καταλογίζοντας ευθύνες στο δήμο. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι από τον Απρίλιο οι ίδιοι είχαν ενημερώσει το δήμο για τις ενέργειες που απαιτείτο να γίνουν - και οι οποίες δεν έγιναν ποτέ από την πλευρά του, με αποτέλεσμα να χαθεί η σημαία.

Πάντως ο δήμαρχος σε προχθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη, και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση.

Γεγονός είναι ότι η "Γαλάζια Σημαία" στο Καλό Νερό κάθε χρόνο δινόταν μετά από διαδικασία που την κινούσε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Ετσι έγινε και φέτος, όμως στην πορεία για επιχειρηματικούς λόγους η μονάδα έκλεισε για ένα διάστημα και άλλαξε η εταιρεία που την διαχειριζόταν - οπότε την όλη διαδικασία τη συνέχισε ο Σύλλογος Επαγγελματιών, μαζεύοντας και το απαραίτητο χρηματικό ποσό που απαιτείτο. 

Οπως μας επισημάνθηκε, τον Απρίλιο ο Σύλλογος Επαγγελματιών πήγε και μίλησε με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη και τον αρμόδιο υπάλληλο που διαχειρίζεται το πρόγραμμα για τις "Γαλάζιες σημαίες". Από τότε ζήτησαν, γνωρίζοντας αυτά που απαιτούνται, να μπει μπάρα για ΑΜΕΑ, να γίνει καθαρισμός της παραλίας και να υπάρξει ναυαγοσώστης. Από εκεί και μετά όμως -όπως τονίζουν- από την πλευρά του δήμου δεν έγινε τίποτα: Μόνοι τους έφτιαξαν την ράμπα για ΑΜΕΑ, αλλά καθαρισμός δεν μπορούσε να γίνει από ιδιώτες παρά μόνο από το δήμο, ενώ και η πρόσληψη ναυαγοσώστη είναι στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά επίσης δεν έγινε. 

Ολα αυτά, υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες, δείχνουν ότι ο δήμος είχε ενημέρωση και γνώριζε τι έπρεπε να κάνει, οπότε δεν δικαιολογείται να υποστηρίζει ο δήμαρχος ότι δεν είχε ενημερωθεί.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER