Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 13:02

Ξεκίνησε στην Κυπαρισσία το παζάρι των αντικών

Ξεκίνησε στην Κυπαρισσία το παζάρι των αντικών

Ξεκίνησε χθες το παζάρι αντικών και παλιών αντικειμένων στο μεγάλο καλντερίμι της πάντα όμορφης και γοητευτικής Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, το οποίο όπως κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες αφού είναι το μοναδικό υπαίθριο παζάρι που γίνεται στη χώρα. 

Φέτος είναι η 11η συνεχή χρονιά παρουσίας του και πλέον έχει γίνει θεσμός και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού για την Τριφυλία. Το παζάρι γίνεται από το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει χιλιάδες αντίκες απλωμένες στο καλντερίμι, παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα. 

Το παζάρι θα λειτουργεί μέχρι τις 11 του μηνός καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ το διήμερο 8 - 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν βραδιές οινογνωσίας όπου συμμετέχουν οι οινοποιοί της περιοχής "Διονύσια Κελάρια" με το τσίπουρο «Νταραίος», τα κρασιά Δ. Παναγιωτόπουλου, Θ. Δερέσκου, Τσόλη, Ψαρραίου και της Costa Navarino.

Κ.Μπ.