Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 07:52

Ράλι με αυτοκίνητα αντίκες στη Μεσσηνία (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Το 44ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ (Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου), θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης και της Μεσσηνίας.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις διαδρομές των πιο γραφικών, ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών και να επισκεφτούν, μεταξύ άλλων υπέροχων αξιοθέατων, την Ολυμπία, την Αρχαία Μεσσήνη και τα Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και θα τερματίσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν 3 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο 4άστερο ξενοδοχείο "Messina Mare" (www.messinamare.com/el/).

Οι συμμετέχοντες  θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ “touring class” και “regularity class”. Και οι δύο κατηγορίες έχουν κοινή διαδρομή, με τη διαφορά ότι στην κατηγορία “regularity” οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν συνολικά 20 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας, ενώ στην κατηγορία “touring”, θα έχουν μόνο 2 ημερησίως. Και στις δύο περιπτώσεις η μέση ωριαία ταχύτητα δεν θα ξεπερνάει τα 50 χλμ/ω, όπως ορίζεται και από τους κανονισμούς της FIVA και προσαρμόζεται στην ηλικία των αυτοκινήτων. Εν τω μεταξύ, θα υπάρχει και συνοδευτικό όχημα Οδικής Βοήθειας που θα καλύψει όλη τη διαδρομή μαζί με τα αυτοκίνητα. 

 

Οι βραβεύσεις είναι ξεχωριστές για τις δύο αυτές κατηγορίες.