Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 12:26

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: "Να καλυφθεί το κενό της μετενέργειας”

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: "Να καλυφθεί το κενό της μετενέργειας”

«Η κυβέρνηση να καλύψει άμεσα το νομικό κενό που δημιουργείται μετά την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας, τόσο στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όσο και των υπολοίπων συλλογικών συμβάσεων».

 

Την πιο πάνω απαίτηση διατυπώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία επικρίνει τα μέτρα του νέου, τρίτου, μνημονίου, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας».

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «με το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, ουσιαστικά καταργείται η παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επιβάλλεται αποκλεισμός σύναψης νέων, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και κάθε διαπραγμάτευση και κατάρτισή τους είναι πλέον αδύνατη». Τονίζεται δε ότι η κυβέρνηση -και το υπουργείο Εργασίας- θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα «διαφορετικά, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις άμεσες συνέπειες στους εργαζόμενους και το καίριο πλήγμα που θα επιφέρει μια τέτοια κατάργηση στην καρδιά των συλλογικών εργασιακών σχέσεων».

 

Επιπλέον, το Ε.Κ. Καλαμάτας σημειώνει πως «για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη».