Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 18:13

Αισιοδοξούν οι έμποροι για τη "Λευκή Νύχτα"

Αισιοδοξούν οι έμποροι για τη "Λευκή Νύχτα"

Πολύ καλά μηνύματα για την επιτυχία της φετινής "Λευκής Νύχτας" που θα γίνει αυτό το Σάββατο, έχει ο εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας.

Η οργανωτική επιτροπή όπως λέει στην "Ε" η Λίλιαν Ψηλάκη, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της διαφήμισης - και η πόλη ακούγεται σε όλη την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, και η διοργάνωση προβάλλεται και μέσω της ΕΡΤ. «Φέτος δώσαμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στη διαφήμιση και σαφώς στην υπόλοιπη διοργάνωση. Ποικίλες εκδηλώσεις, καθώς και δρώμενα λαογραφικού χαρακτήρα, θα γίνονται σε όλο τον εμπορικό ιστό της πόλης ανά 10 περίπου καταστήματα, από το Ιστορικό Κέντρο μέχρι τέρμα Αριστομένους», αναφέρει. Οσο για κάποια παράπονα από την πλευρά της Παραλίας, η κ. Ψηλάκη ξεκαθαρίζει ότι κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική της και ποτέ τα κεντρικά καταστήματα «δεν τους κάναμε αντιπερισπασμό, άλλωστε ο κόσμος που ψωνίζει στο κέντρο μετά γεμίζει την Παραλία». 

Η πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου τονίζει τα πολλαπλά οφέλη για την πόλη από τη διοργάνωση της "Λευκής Νύχτας". Μεταξύ των ωφελημένων είναι όπως λέει και τα ξενοδοχεία, τα οποία «πάνω που έχουν αρχίσει και αδειάζουν γεμίζουν από επισκέπτες για τη "Λευκή Νύχτα" - όσο για τα εστιατόρια ας φροντίσουν να έχουν καλές τιμές και ωραία φαγητά και ο κόσμος όλος αυτός που θα έρθει στην Καλαμάτα, στο τέλος θα πάει στην Παραλία να φάει». Προσθέτει δε ότι «η "Λευκή Νύχτα" είναι μια εμπορική γιορτή, γίνεται για να ανασάνει ο εμπορικός κόσμος, για να δει λίγο μεγαλύτερο τζίρο στα ταμεία του, για να μπορέσει τη Δευτέρα να πληρώσει τη ΔΕΗ του και το ενοίκιό του, δεν θα θησαυρίσουμε, θα τζιράρουμε για να βουλώσουμε κάποιες τρύπες». 

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις αναφέρει ενδεικτικά πως στην συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Αναγνωσταρά «θα έχουμε ένα λαογραφικό δρώμενο, πιο κάτω στη Νικηταρά οι συνάδελφοι έχουν διοργανώσει μουσική βραδιά με συγκρότημα, στην Πολυχάρους θα ψήνουν και θα προσφέρουν σουβλάκια, στην Βαλαωρίτου θα έχουν dj - όλα τα events τα διοργανώνουν τα καταστήματα, γιατί δεν μπορεί ο Σύλλογος να καλύψει όλο τον εμπορικό ιστό της πόλης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει τις εκδηλώσεις σε τρία κεντρικά σημεία: στην κεντρική πλατεία, την πλατεία 23ης Μαρτίου και στην Οθωνος, τις υπόλοιπες τις κάνουν με δικά τους έξοδα τα καταστήματα». 

Κλείνοντας η Λίλιαν Ψηλάκη, τονίζει ότι φέτος είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που λαμβάνουν οι διοργανωτές και επισημαίνει ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Η εμπειρία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων εγγυάται όπως λέει μια άριστη φέτος διοργάνωση. Εχει προβλεφθεί μέχρι και δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στο κέντρο με την αστική συγκοινωνία μέχρι τις 3 τη νύχτα. «Θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο στο κέντρο για να παρκάρουν έξω από την πόλη και μην έχουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο κόσμος θα έρθει στην Καλαμάτα, και ο κάθε καταστηματάρχης με τον τρόπο του και με τις προσφορές του θα τον μπάσει στο μαγαζί του», λέει καταλήγοντας. 

Ν.Κ.