Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 15:12

Ομιλία για τον Αγιο Νικόλαο στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Ομιλία για τον Αγιο Νικόλαο στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Σήμερα θα γίνει τελικά η η διάλεξη του εκπροσώπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας π. Φίλιππου Χαμαργιά με θέμα «Αγιος Νικόλαος, ο προστάτης των εν θαλάσση κινδυνευόντων» στην κεντρική προκυμαία του Λιμανιού της Καλαμάτας και όχι αύριο Σάββατο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. και εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας 2015.

Η παράσταση Καραγκιόζη θα δοθεί αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στο ίδιο σημείο.

Για το πρόγραμμα των ημερών μίλησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, ο οποίος υπογράμμισε πως όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό. 

Ο π. Φίλιππος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι "ξαναγεννήθηκε" φέτος η Ναυτική Εβδομάδα, στην οποία με χαρά μετέχει η Μητρόπολη. Ευχήθηκε καλή εκκλησιαστική χρονιά σε όλο τον κόσμο, καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και καλές θάλασσες στους ναυτικούς. 

Ο πρόεδρος των Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς παρουσίασε το νεαρό καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο. Ο Κωνσταντίνος θα πάει στη Β' τάξη του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και το θέμα της παράστασής του, το κράτησε για έκπληξη. 

Γ.Σαρ.