Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 16:03

Εκθέσεις μορφολογίας σκύλων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εκθέσεις μορφολογίας σκύλων στην Καλαμάτα

Η 17η και η 18η Εκθεση Μορφολογίας Σκύλων πραγματοποιείται αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, στη Δυτική Παραλία.

Σε καθεμία εκδήλωση, από τις 7 το απόγευμα έως και μετά τις 11 το βράδυ, πρόκειται να πάρουν μέρος πάνω από 200 σκυλιά, που θα εκπροσωπούν τουλάχιστον 40 ράτσες. Θα είναι σκυλιά από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία). Οι κριτές θα είναι από το εξωτερικό, τη Σερβία, την Ουκρανία και τη Ρουμανία.

Οπως εξήγησαν ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας (οργανώνει τις εκθέσεις) Βασίλης Ανδριανόπουλος και ο γραμματέας Βασίλης Πανόπουλος (φωτό), δεν είναι καλλιστεία, αλλά έκθεση - διαγωνισμός μορφολογίας σκύλων, όπου αξιολογούνται όλες οι αναλογίες του σώματος (τρίχωμα, ύψος, βάρος, δόντια, ουρά, πόδια κ.λπ.). Βραβεύονται το πρώτο κάθε ράτσας και το πρώτο της έκθεσης, που θα επιλεγεί απ’ αυτά.

Οι επικεφαλής του ομίλου επεσήμαναν με παράπονο ότι δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, παρότι έρχεται κόσμος και διαφημίζεται η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυνοφιλικός Ομιλος Μεσσηνίας είναι ο δεύτερος πιο παλιός στη χώρα, μετά τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδας.

Ο πρόεδρος Β. Ανδριανόπουλος παρατήρησε ότι «με την κρίση έχει αυξηθεί κατά 30% η χρήση κατοικίδιων ζώων (σκυλιά και γάτες), γιατί αποτελούν συντροφιά για τους μοναχικούς ανθρώπους και για κείνους που δεν έχουν χρήματα για να βγουν έξω και να ξοδέψουν».

Γ.Σ.


NEWSLETTER