Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 17:37

Κάηκαν 150 στρέμματα δάσους στον Αετό

Κάηκαν 150 στρέμματα δάσους στον Αετό

Εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης με θαμνώδη βλάστηση αποτέφρωσε η φωτιά που εκδηλώθηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Αετό Τριφυλίας, νοτιοανατολικά του χωριού και σε σχετικά κοντινή απόσταση από αυτό.

Οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή απ' όλη σχεδόν την Πελοπόννησο παρά το δύσβατο και τη νύχτα κατάφεραν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και χθες το πρωί, με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, μπόρεσαν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Ωστόσο λόγω του δυνατού αέρα που έπνεε στην περιοχή, περιμετρικά της φωτιάς παρέμεναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές αναζωπυρώσεις. Η δύναμη των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρέθηκε στο μέτωπο ήταν πρωτοφανής, γι' αυτό και υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα. Συνολικά επιχείρησαν 28 οχήματα με 80 άτομα προσωπικό, 4 πεζοπόρα τμήματα και ένα τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού έκαναν 3 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ερικσον. Κατά την διάρκεια της νύχτας στο μέτωπο βρέθηκε ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, καθώς και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.

Στην κατάσβεση συνέδραμαν πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα και από το Δήμο Τριφυλίας, ενώ από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σπύρος Χρονόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης. Νωρίς χθες το πρωί στον Αετό βρέθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους πυροσβέστες για την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση που έγινε, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν κάνει μεγαλύτερες καταστροφές. Επίσης ευχαρίστησε το προσωπικό του δήμου και τους πολίτες που συνέδραμαν.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται, καθώς είχε τυλιχτεί και πάλι στις φλόγες το 2012.

Κ.Μπ.