Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 08:17

Ζητούν γέφυρα στο Πήδημα

Ζητούν γέφυρα στο Πήδημα

Να κατασκευαστεί είσοδος - γέφυρα στο ύψος του αυτοκινητόδρομου, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Πήδημα με τον παλιό εθνικό δρόμο, ζητούν κάτοικοι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Κάτοικοι και σύλλογος διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του Πηδήματος με τη διάβαση (τούνελ) των ομβρίων που φτιάχτηκε με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Εκτιμούν ότι «υπάρχει μέγιστος κίνδυνος σύγκρουσης των διερχομένων οχημάτων και λόγω του μεγέθους και του σχεδιασμού του δρόμου». Παρατηρούν ότι από τη δίοδο αυτή δεν μπορούν να περάσουν μεγάλα οχήματα (π.χ. λεωφορεία, φορτηγά, χωματουργικά μηχανήματα), με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ η συγκοινωνία, ενώ τα τελευταία 3 και πλέον χρόνια η λεωφορειακή γραμμή λειτουργεί μόνο προς μία κατεύθυνση (προς Αρφαρά). Επισημαίνουν πως «δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα χρόνου και χρήματος, ιδίως στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μεγάλα οχήματα, δεδομένου ότι για να φθάσουν στην παλιά εθνική οδό χρειάζεται να διανύσουν μια επιπλέον απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων». Αναφέρουν, ακόμα, ότι «το χωριό μας διαθέτει περιβάλλον ιδιαίτερου κάλλους (πηγές, βλάστηση, κάστρο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εστιατόρια -  ταβέρνες) κι επομένως δέχεται πολλούς επισκέπτες. Ο δε επαρχιακός δρόμος πριν εξυπηρετούσε 6 χωριά, των οποίων οι κάτοικοι τώρα δυσκολεύονται στην επικοινωνία τους με άλλες περιοχές και κανένα αποτέλεσμα δεν υπάρχει παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων».

Να υπενθυμίσουμε ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, έχει προβλεφθεί η κατασκευή νέου κόμβου προς και από το Πήδημα, στον παλιό εθνικό δρόμο, στην ευθεία της Ανθειας, δίπλα από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα φτιαχτεί μόλις ο «Μορέας» ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες του περιφερειακού της Καλαμάτας. Ο κόμβος δεν έγινε έγκαιρα, καθώς υπήρχε εμπλοκή στη διοικητική αποβολή σε οικόπεδο στην άκρη του δρόμου που έχει απαλλοτριωθεί.

Γ.Σ.