Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 14:15

Δωρεάν διανομή ροδάκινων στη Μεσσηνία

Δωρεάν διανομή ροδάκινων στη Μεσσηνία

Δωρεάν ροδάκινα θα μοιράσουν μεθαύριο Παρασκευή οι Δήμοι Καλαμάτας Μεσσήνης και Τριφυλίας. 

Συγκεκριμένα δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τριφυλίας αυτή την Παρασκευή, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σε συγκεκριμένους χώρους, που έχουν καθοριστεί και είναι: στο Κοπανάκι στο Δημαρχείο, στο Καλό Νερό στο ΚΕΠ, στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο, στα Φιλιατρά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, στους Γαργαλιάνους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή ροδάκινων από τις 10 το πρωί  έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Στη Μεσσήνη όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές: Για τη Δ.Ε. Μεσσήνης η διανομή θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, στο ισόγειο γραφείο Πρόνοιας.

Για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων από τις 12 έως τις 3 μ.μ. Για τη Δ.Ε. Αίπειας στα γραφεία της στον Αγιο Ανδρέα. Για τη Δ.Ε. Αριστομένη στα γραφεία της στον Αριστομένη. Για τη Δ.Ε. Ανδρούσας στα γραφεία της στην Ανδρούσα. Για τη Δ.Ε. Βουφράδων στα γραφεία της στο Χατζή. Για τη Δ.Ε. Ιθώμης στα γραφεία της στη Βαλύρα. Για τη Δ.Ε. Πεταλιδίου στα γραφεία της στο Πεταλίδι. Για την Δ.Ε. Τρικόρφου στα γραφεία της στο Τρίκορφο.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους(ΤΕΒΑ).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης Οι ωφελούμενοι θα μπορούν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή την κάρτα σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, να παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.