Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:43

Μειωμένη κίνηση στο πανηγύρι του Μελιγαλά

Μειωμένη κίνηση στο πανηγύρι του Μελιγαλά

Χειρότερα από κάθε άλλη φορά ήταν τα πράγματα στο φετινό πανηγύρι του Μελιγαλά, για τους εμπόρους. Λόγω της κρίσης και της οικονομικής αδυναμίας του κόσμου, η κίνηση ήταν η μικρότερη που έχει σημειωθεί, όπως μας επεσήμαναν.

Ο Θεοχάρης Τσακανίκας ανέφερε πως «ήταν ό,τι χειρότερο. Πέρα από την κρίση ήταν και η μεγάλη ζέστη που δεν μας βοήθησε» και πρόσθεσε: «Με κλειστές τράπεζες δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Αμα υπήρχε η οικονομική άνεση…».

Ο Δημήτρης Πρόδρομος παρατήρησε ότι «φέτος ήταν χειρότερα, κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει ο κόσμος λεφτά. Πρέπει να κοιτάξουν καλύτερα τον έμπορο, γιατί έρχεται από μακριά».

Αλλοι δύο έμποροι  που έρχονται χρόνια στο πανηγύρι του Μελιγαλά, φανερά απογοητευμένοι σημείωσαν: «Ηταν η χειρότερη χρονιά. Δεν φταίει ο κόσμος και το πανηγύρι, η κρίση φταίει. Αν πιάσαμε 200 ευρώ πέρυσι, φέτος πιάσαμε 10. Φτωχύναμε».

Από τους πελάτες που συναντήσαμε, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος από την Τρίπολη έρχεται κάθε χρόνο στο πανηγύρι. Το επισκέπτεται για βόλτα και για να αγοράσει κάτι φθηνό και χρήσιμο, καθώς έρχεται στην περιοχή για να δει το κτήμα με τις ελιές που έχει στην Ανθούσα. Για την ώρα είχε αγοράσει μόνο ένα μεγάλο μαχαίρι.

 

Γ.Σ.