Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 11:37

Ηρεμία φέτος στο μνημόσυνο των θυμάτων στην Πηγάδα του Μελιγαλά κάτω από δρακόντεια μέτρα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ηρεμία φέτος στο μνημόσυνο των θυμάτων στην Πηγάδα του Μελιγαλά κάτω από δρακόντεια μέτρα (φωτογραφίες)

Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε και φέτος το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλά.

 

Η Αστυνομία είχε μπλόκα σε διάφορα σημεία, όπως στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και στο Νιοχώρι απαγορεύοντας από τη μία την οργανωμένη μετάβαση με πούλμαν και από την άλλη πραγματοποιούσε ελέγχους στα αυτοκίνητα για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα. Υπό αυτές τις συνθήκες τα πράγματα κύλησαν ήρεμα. Παρόντες ήταν οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος, Ελευθέριος Συναδινός και Λάμπρος Φουντούλης και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων ο Χρήστος Μπένος. 

Στο λόγο του, ο οποίος είχε πολλά "εμφυλιοπολεμικά" χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας μεταξύ άλλων τόνισε: "Να σβήσουμε τα ψέματα της Αριστεράς, που τα έχει υιοθετήσει ο πολιτικός κόσμος. Οι νεκροί εδώ ήταν μαχητές της ελευθερίας. Το έγκλημά τους ήταν ότι είπαν όχι στον κομμουνισμό. Οι Ελληνες εθνικιστές είναι σφαγμένοι εδώ ρε καθάρματα".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος το κλίμα ήταν αρκετά ήρεμο χωρίς ακρότητες. Ενδεικτικό είναι ότι δεν ακούστηκε, ούτε ένα σύνθημα.


NEWSLETTER