Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:13

Ο Καλαματιανός κομμωτής Κωνσταντίνος Χριστόπουλος έκλεψε την παράσταση με "γλυπτό χτένισμα"

Γράφτηκε από την
Ο Καλαματιανός κομμωτής Κωνσταντίνος Χριστόπουλος έκλεψε την παράσταση με "γλυπτό χτένισμα"



Εικόνες από την Αρχαία Ελλάδα ανέδειξε με τη δουλειά του ο Καλαματιανός κομμωτής Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής που έγινε στο Παρίσι στα μέσα Σεπτεμβρίου. Δυόμισι χιλιάδες θεατές, πρόξενοι και στελέχη πρεσβειών από όλες τις χώρες καταχειροκρότησαν τον Κωνσταντίνο όταν έκλεισε το σόου με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: Παρουσιάζοντας ένα ομοίωμα αρχαίου ελληνικού θεάτρου, ως "γλυπτό χτένισμα", στο κεφάλι του μοντέλου του..

Μιλώντας για το διεθνές φεστιβάλ, να αναφέρουμε ότι πρόκειται καταρχάς για μια διευρυμένη γιορτή της κομμωτικής τέχνης, που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο και προσελκύει επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Η διοργάνωση ήταν της "Haute Coiffure Francaise" και έγινε σε αίθουσα του Μουσείου του Λούβρου, στην "Carousel de Louvre". Φέτος λοιπόν ανατέθηκε στην Ελλάδα να παρουσιάσει το σόου της κομμωτικής, με θέμα "Η Αρχαία Ελλάδα ως σήμερα", για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού. Η πρώτη ήταν πριν από 10 χρόνια.
Η "εθνική ομάδα της κομμωτικής" αποτελείτο από 6 άτομα απ' όλη την Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος εκπροσώπησε τη Μεσσηνία, λαμβάνοντας μέρος στο 1ο και στο 3ο μέρος της παράστασης.
Ηταν όντως μια κανονική, άρτια καλλιτεχνικά και υψηλής αισθητικής παράσταση. Εντυπωσιακά σκηνικά και video walls, μοντέρνα μουσική με ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και αποσπάσματα γνωστών ελληνικών ακουσμάτων, "έντυσαν" την παράσταση στο ξεκίνημά της. Μετείχαν μάλιστα ηθοποιοί και χορευτές που πλαισίωσαν τα μοντέλα, των οποίων οι 3 εμφανίσεις είχαν ξεχωριστό σκεπτικό.
Στην πρώτη εμφάνιση τα 6 μοντέλα συμβόλιζαν τις 6 Καρυάτιδες. Τα ρούχα τους ήταν πολύ απλά, σε αρχαιοελληνικό μοτίβο, αφού την... παράσταση λίγο αργότερα θα έκλεβαν τα μαλλιά τους. Τα μαλλιά τους εκείνη τη στιγμή ήταν... κρυμμένα μέσα από "κράνη" φτιαγμένα από χαρτί και γύψο, τα οποία θύμιζαν τις μορφές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα αρχαιοελληνικά αγγεία και στα αγάλματα. Οι κομμωτές έσπασαν αργότερα αυτά τα εκμαγεία, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν τα μαλλιά των μοντέλων, στα οποία δημιούργησαν εκείνη τη στιγμή!
Ολες οι κοπέλες είχαν πτυχώσεις στα μαλλιά τους - πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αφού δεν υπάρχει τέτοιο εργαλείο κομμωτικής και έπρεπε να γίνει από τους ίδιους τους κομμωτές.
Η δεύτερη εμφάνιση των μοντέλων αφορούσε τη μυθολογία, με το μυστικισμό και τον έντονο ερωτισμό της, ενώ η τρίτη κατέληγε στη γένεση του αρχαίου θεάτρου, γι' αυτό και τα μοντέλα φορούσαν προσωπεία: Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος... καταστρέφοντας το εξωτερικό περίβλημα των μαλλιών του μοντέλου του παρουσίασε ένα κρυμμένο μέχρι εκείνη την ώρα ομοίωμα αρχαίου ελληνικού θεάτρου, "χτισμένο" με τα ίδια τα μαλλιά της "Καρυάτιδας"!
Αυτό ήταν και ο επίλογος του σόου, το οποίο άφησε θεατές και επισήμους άφωνους. Πολύ δύσκολο το εγχείρημα, πολλές οι ώρες εργασίας και... άπειρα τα μπουκάλια της λακ που χρειάστηκαν!
Ομως με το σόου αυτό, οι Ελληνες κομμωτές έδειξαν πως η τέχνη τους μπορεί να παίξει κι έναν διαφορετικό ρόλο, αντίθετα με ό,τι ίσως νομίζουν πολλοί.
Οσο για τα συναισθήματά τους από την εμπειρία; Μοναδικά. Ο Κωνσταντίνος μας αναφέρει χαρακτηριστικά πως αισθάνθηκε πολύ τυχερός, που μέσα από τη δουλειά του έδειξε στοιχεία της ανυπέρβλητης αισθητικής του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

 

Ρεπορτάζ
Γιούλα Σαρδέλη


NEWSLETTER