Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 19:20

Παρουσιάστηκε "Ο Ατλάντας στην Παιχνιδούπολη"

Παρουσιάστηκε "Ο Ατλάντας στην Παιχνιδούπολη"

Το βιβλίο "Ο Ατλάντας στην Παιχνιδούπολη - Μαθαίνω καλούς τρόπους" παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στην Καλαμάτα στο "Horizon blu", από την "Παιχνιδούπολη". Τα σκίτσα του βιβλίου υπογράφει ο Καλαματιανός καλλιτέχνης Billy (Βασίλης Ηλιόπουλος).

Οι μαθητές του παιδικού τμήματος της "Παιχνιδούπολης" με αφορμή το Παγκόσμιο Ετος "Ενεργοί Πολίτες" της UNESCO, συμμετείχαν σε προγράμματα τα οποία είχαν ως επίκεντρο τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Θέμα του προγράμματος ήταν "Μια φορά και έναν καιρό τον Ταΰγετο εξερευνώ", μέσω του οποίου τα παιδιά έζησαν μια ιστορία στο βουνό της πόλης, τον Ταΰγετο, μαζί με τον μικρό τους φίλο, τον Ατλαντα. Ο ίδιος φίλος τους έδειξε πώς πρέπει να αγαπάνε, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον. Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να μάθουν την σημασία που έχουν οι κανόνες στη ζωή μας, ακολουθώντας τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Οι κατηγορίες του βιβλίου και οι συμμετέχοντες μαθητές ανά κεφάλαιο, ήταν οι: "Κανόνες για το σπίτι" (Παναγιώτης Ζαχαριουδάκης, Δημήτρης Κουτσόπουλος, Χαρά Μουσουλέα, Ελενα Παναγιώταρη και Χριστίνα - Αναστασία Χριστοπούλου). "Κανόνες στο σχολείο - στην τάξη" (Αλέξανδρος Βασιλείου, Κωνσταντίνος Μαζαράκης, Λαμπρινή Φωτοπούλου και Βασίλης Κότσης). "Συμπεριφορά στο δρόμο" (Θεοφανία Βαρδακώστα, Βασίλης Αντωνόπουλος και Δημήτρης Αντωνόπουλος). "Κανόνες υγιεινής" (Κατερίνα Τουρνά, Μάριος -Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος και Σοφία Τσελίκη). "Κανόνες διατροφής" (Ταξιάρχης Κοτσίμπος, Αγγελική Βρυώνη, Ζωή Πανουσάκη, Κωνσταντίνα Μπουρίκα, Θεοφάνης Δέδες και Παναγιώτης Λαχανάς). "Κανόνες για το περιβάλλον" (Γιώργος Μπακέας, Πηνελόπη - Ζωή Μπακέα, Ακης Φουντέας, Πέτρος Φουντέας, Ηλίας Νικολακέας, Μελανία Μπεζάη, Βασίλης Καντέλης, Στέλιος Καντέλης και Ραφαήλ Λουλάι).

Επιστημονική συνεργάτες ήταν οι: μουσικός: Νικόλας Συντέτας, λογοθεραπεύτρια: Πηνελόπη Θ. Ρότσου, παιδίατρος: Γιώργος Σκορδιάς, διατροφολόγοι: Παναγιώτης Αλεξόπουλος και Ασημίνα Λιακοπούλου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια: Romana Maioli Σπερώνη.

Για το βιβλίο συνέβαλαν οι: Ελένη Νικολακέα, Μαρία Ρακιντζή, Μαριάννα Νικητοπούλου, Γιούλα Χρονοπούλου, Βίλλυ Θεοφιλοπούλου, Κυριακή Τζανετέα, Παύλος Ξηρογιάννης, Παναγιώτης και Σταυρούλα Συντέτα. 

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Καλαμάτας Γιώργος Παναγόπουλος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου και έγραψε και τον πρόλογο.