Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 20:57

Χειμερινό ωράριο στα βενζινάδικα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Το ωράριο λειτουργίας των βενζινάδικων στη Μεσσηνία, στη διάρκεια του χειμώνα, καθορίζει απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου μέχρι και 30 Απριλίου 2016, και βασίζεται -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- στην εισήγηση του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας «Ο Αριστομένης».

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο:

α) Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση των βενζινάδικων τις εργάσιμες ημέρες, τις Κυριακές και τις αργίες, θα διαρκεί από τις 9 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2 ωρών. Τα διανυκτερεύοντα βενζινάδικα θα καλύπτουν ποσοστό 10% του συνόλου των πρατηρίων της Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του νομού.

β) Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία των βενζινάδικων τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα εν λόγω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 25% του συνόλου των πρατηρίων της Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του νομού.

Με την ίδια απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι στα διανυκτερεύοντα βενζινάδικα τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και σε αυτά που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής, τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά και τα πρατήρια που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.

Οσα πρατήρια έχουν ορισθεί να διανυκτερεύουν κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες ή κατά το ωράριο ημερήσιας λειτουργίας τις Κυριακές και αργίες θα λειτουργούν υποχρεωτικά, αλλιώς τιμωρούνται ως παραβάτες.