Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 15:57

Αντιδράσεις στην ΚΑΚ για την ελεγχόμενη στάθμευση

Γράφτηκε από τον

Αντιδρούν οι επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (ΚΑΚ) για την ελεγχόμενη στάθμευση που εφαρμόζει ο δήμος στην Αγορά κάθε Σάββατο, με αρχή από αύριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της ΚΑΚ Ηλίας Αλεξέας είπε στην "Ε" ότι «υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά είμαστε σε στάση αναμονής».

Εξήγησε πως «παρά τις υποχωρήσεις που κάναμε, βλέπουμε να εφαρμόζεται τμηματικά και όχι σε όλη την περιοχή, όπως, για παράδειγμα στο νότιο πάρκινγκ, που είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος. Και προφασίζονται διάφορα προβλήματα».

Παρατήρησε ότι «μας είχαν υποσχεθεί ανταποδοτικότητα. Τι ανταποδοτικότητα θα είναι; Δεν έχει αναλυθεί. Είχαμε πει να αναλάβουμε εμείς το κόστος και να προσφέρουμε τις κάρτες στους πελάτες μας. Με ποια κριτήρια;».

Επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, επεσήμανε πως «ενώ είχαν πει ότι θα ενημερώσουν τον κόσμο, ξεκινούν ξαφνικά την ελεγχόμενη. Και είναι δύσκολο να ενημερώσεις και να πείσεις τον κόσμο, που κυρίως προέρχεται από τα χωριά».

Ο κ. Αλεξέας εκτίμησε ότι «κάποιο λάθος γίνεται με την ελεγχόμενη στην Αγορά» και πρόσθεσε πως «θέλουμε να συνεργαστούμε, αλλά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα».

Συζητώντας με άλλους επαγγελματίες της ΚΑΚ, τα ερωτήματα που απηύθυναν στη Δημοτική Αρχή, ήταν: «Γιατί στην ελεγχόμενη δεν συμπεριλήφθηκε το νότιο πάρκινγκ, όπως μας είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο; Και γιατί δε γίνεται και απέναντι από την ΚΑΚ, στη δυτική πλευρά της Σπάρτης;».

Γ.Σ.