Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 10:06

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Αγρίλη

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Αγρίλη

Ανεμοστρόβιλος και χαλάζι χτύπησαν το απόγευμα της Πέμπτης την περιοχή του Αγρίλη στην Τριφυλία, προκαλώντας ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες και σε μια μικρή θερμοκηπιακή μονάδα που την κατέστρεψαν ολοσχερώς. Οι ζημιές εντοπίζονται γύρω από τον οικισμό του Αγρίλη σε μια μικρή σχετικά ακτίνα, κυρίως σε ελαιώνες και σε υπαίθριες καλλιέργειες λαχανικών. 

Το δυνατό μπουρίνι με τον ανεμοστρόβιλο έπληξε την περιοχή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όχι για περισσότερο από 15 λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να προκληθούν σοβαρές ζημιές. Ενα μικρό θερμοκήπιο έκτασης περίπου 1 στρέμματος κυριολεκτικά... απογειώθηκε και μαζεύτηκε όλο στη μια άκρη του χωραφιού. Παράλληλα το χαλάζι που έπεφτε προκαλούσε ζημιές στις καλλιέργειες. Κάτοικος της περιοχής μάς είπε ότι για μια στιγμή νόμιζαν ότι το ο αέρας θα σηκώσει ολόκληρα τα σπίτια έτσι όπως φυσούσε - για να συμπληρώσει πως από αρκετά σπίτια έφυγαν κεραμίδια ενώ έσπαζαν και κλαδιά δέντρων.

Χθες το πρωί στην περιοχή βρέθηκε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, για να δει από κοντά την κατάσταση. Οπως μας επισήμανε, ζημιές πέρα από το θερμοκήπιο που καταστράφηκε ολοσχερώς έχουν δημιουργηθεί στην ελαιοκαλλιέργεια και σε υπαίθριες καλλιέργειες - χωρίς όμως να είναι μεγάλη η ακτίνα τους. 

Επίσης για το συμβάν ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ, στους ανταποκριτές του οποίου μπορούν να απευθύνονται οι παραγωγοί για αιτήσεις αποζημίωσης.

Κ.Μπ.