Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 19:35

Μήνυμα για την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: «Καλύτερη θεραπεία η έγκαιρη διάγνωση»

Μήνυμα για την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού: «Καλύτερη θεραπεία η έγκαιρη διάγνωση»

«Η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση. Μετά τα 40 χρόνια, μια μαστογραφία σώζει ζωές»: 

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, πρωί και απόγευμα, κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (γιατροί, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας).

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την σωστή αυτοεξέταση, κατά του καρκίνου του μαστού, έγινε με αφορμή την 25η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. 

Στην προσπάθεια αυτή το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αρωγούς το δήμο, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και το Σύλλογο "ΞαναρχίΖω".

Οπως μας ενημέρωσε η επισκέπτρια υγείας Αδαμαντία Σπανού, στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας λειτουργεί από τις 31-7-2013 Ιατρείο Μαστού, με υπεύθυνο το γιατρό - χειρουργό Παναγιώτη Γιαννόπουλο, και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 1.197 άτομα. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία του ιατρείου, μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο 27210 46698 κάθε Τετάρτη (πρωινές ώρες), και για ραντεβού στο 14500.

Σε ενημερωτική ανακοίνωση που μοιραζόταν χθες στην πλατεία αναφέρεται ότι «ο καρκίνος του μαστού, παρότι είναι μία σοβαρή και συχνή ασθένεια, δεν είναι πλέον ανίατος και μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της γρήγορης παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται απαραίτητη η σωστή ενημέρωση και πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συχνής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και κλινικής εξέτασης από το γιατρό, όποτε χρειάζεται».

Γ.Σ.