Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 19:46

Καλαμάτα: Αστυνομικές δυνάμεις για να μην συναντηθούν οι δύο συγκεντρώσεις (βίντεο)

Επί ποδός ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Καλαμάτα το απόγευμα του Σαββάτου υπό το φόβο έντασης ανάμεσα σε μέλη αντιφασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, που διοργανώθηκαν παράλληλα σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνησης Καλαμάτας με τίτλο "Φράχτης στους φασίστες, όχι σε μετανάστες και πρόσφυγες" ξεκίνησε στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικές δυνάμεις, όμως ανέκοψαν την πρόσβασή τους προς την πλατεία 23ης Μαρτίου όπου στις 7:30 μ.μ. ξεκίνησε συγκέντρωση της  Ελληνικής Επιτροπής Τιμής και Μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την ημέρα της δολοφονίας των δύο νεαρών εθνικιστών στο Νέο Ηράκλειο, του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί επί του πεζοδρόμου της Αριστομένους με σκοπό να αποτρέψουν τυχόν συνάντηση των δύο συγκεντρώσεων.

Επί της Αριστομένους στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας στάθηκαν οι αντιφασίστες διαδηλωτές, ενώ η πορεία των εθνικιστών, αφού εμποδίστηκε από την Αστυνομία για να πλησιάσει στην Αριστομένους συνεχίστηκε επί της Νέδοντος στρίβοντας βόρεια. Φώναξαν συνθήματα, όπως "Λαός Στρατός Εθνικισμός", "Ούτε σφαίρες, ούτε φυλακές,κανένας δεν εμπόδισε τους εθνικιστές" κ.α.

Πριν τις 10 οι δύο συγκεντρώσεις διαλύθηκαν χωρίς να συναντηθούν και χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα. Η μεν αντιφασιστική έκλεισε με κάλεσμα για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Καλαμάτα και η δε εθνικιστική με τον εθνικό ύμνο.