Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:39

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Αυτή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον πρoστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η γιορτή θα είναι τετραήμερη, ξεκινά από αύριο 5 του μήνα και κορυφώνεται την Κυριακή. Στη Μεσσηνία, κέντρο εορτασμού θα είναι το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα λειτουργεί φωτογραφική και στατική έκθεση διαφόρων τύπων αεροσκαφών (μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Adv, εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 και ελικόπτερο ΑΒ-205), καθώς και άλλων οπλικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. 

Την Παρασκευή στις 9 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα). Ενώ την Κυριακή, στις 11 το πρωί θα γίνει ο επίσημος εορτασμός - δοξολογία στο αεροδρόμιο. 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το αεροδρόμιο αύριο, μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.