Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 18:39

Κλοπή νερού με λάστιχα στη Βέργα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Κλοπή νερού με λάστιχα στη Βέργα (φωτογραφίες)

"Πόλεμος" του νερού γίνεται στη Βέργα, στην περιοχή του Αγίου Νικήτα. Με το νερό να λείπει σε αυτούς που έχουν ρολόγια και είναι νόμιμοι και να σπαταλιέται, σε περιπτώσεις που δείχνουν πως πρόκειται για κλοπή.

Για το γεγονός αυτό, για το οποίο είναι ενήμερη και η ΔΕΥΑΚ -φαίνεται να "νίπτει τας χείρας της" και να κάνει τον… Πόντιο Πιλάτο-, δεχθήκαμε διαμαρτυρίες και επισκεφθήκαμε την επίμαχη περιοχή, από τον Αγιο Νικήτα και πάνω.

Σύμφωνα με όσα είδαμε και αποτυπώνονται και σε φωτογραφίες: Η πηγή είναι ξέφραγο αμπέλι, χωρίς τη στοιχειώδη προστασία. Η πόρτα που κάποτε είχε λουκέτο, ήταν ανοιχτή. Στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού που ξεκινούσε από την πηγή, υπήρχαν "ραφές" προστασίας του. Ηταν φανερά τα σημάδια από τα σημεία που με λάστιχα γινόταν κλοπή του νερού. Και μέσα στον περιφραγμένο, αλλά ανοιχτό χώρο της πηγής, υπήρχαν κομμένα λάστιχα.

Ενημερωθήκαμε ότι τα παράνομα λάστιχα κόβει κάθε φορά το συνεργείο του εργολάβου της ΔΕΥΑΚ που αποκαθιστά τις βλάβες, όταν επεμβαίνει και δίνει τέλος στην κλοπή του νερού.

Στο δρόμο προς τον Αγιο Νικήτα τα λάστιχα δεν είναι και λίγα, ενώ στη διαδρομή όλο και υπάρχουν κομμένα λάστιχα.

Πιο κάτω βλέπεις 2 - 3 ρολόγια που μετρούν την κατανάλωση του νερού, σε νόμιμους πελάτες που έχουν πληρώσει για να συνδεθούν και πληρώνουν για το νερό που καταναλώνουν. Ενα απ’ αυτά έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση, που δείχνει από κάθε λογική πρόβλεψη, καθώς αναγράφει πάνω από 4.000 κυβικά, όταν το διπλανό έχει μόλις πάνω από 1.000 κυβικά. Τη στιγμή, μάλιστα, που οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΚ υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα επάρκειας και τροφοδοσίας νερού από τη συγκεκριμένη πηγή.

Στην ίδια περιοχή ένα φρεάτιο ύδρευσης είναι ανοιχτό, ανασφάλιστο και όποιος θέλει μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο απροστάτευτο δίκτυο.

Τα λάστιχα που είναι αμφίβολης νομιμότητας, αν όχι όλα τα περισσότερα, φθάνουν μέχρι τον Αγιο Νικήτα και συνεχίζουν και πιο κάτω από το εκκλησάκι.

Να αναφέρουμε ότι όλο αυτό το δίκτυο που λειτουργεί με φυσική ροή, αφορά την ύδρευση και την άρδευση των κτημάτων της περιοχής. 

Τα τελευταία σπίτια στη Βέργα κάτω από τον Αγιο Νικήτα, κυρίως καινούργιες πολυτελείς κατοικίες, υδροδοτούνται από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού με αντλιοστάσια.

Με όλα αυτά είναι φανερό ότι η ΔΕΥΑΚ πρέπει να παρέμβει, να προστατεύσει την πηγή και το δίκτυο, το δημόσιο αγαθό, το νερό, να βάλει τάξη και να απονείμει δικαιοσύνη, δικαιώνοντας τους νόμιμους, αυτούς που έχουν συνδεθεί και πληρώνουν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER